Hvala na ideji nisam se sjetila obostrano ljepljive trake a imam ju doma. Samo neznam dali ce se vidjet kroz vodu?
0Odustala sam od zemlje i kupila Aqualit on je jeftiniji od vulcanita i gore stavila malo šljunka jer su ga dečki kupili još prije. Stavila sam i jedan komad drva kojeg smo kupili ( 24 sata se močio i 2 puta sam ga prokuhala) ali malo je obojao vodu. Šta da radim a da ne kupujem ugljen ili da ne mjenjam vodu? Posadila sam valisneriju i stavila malo rogolista da pluta, a malo posadila ako se uhvati. Mislim da ni mi na tu malu litražu lijepo došla javanska mahovina ili tako nešto da dođe u prvi plan a da bude primjereno maloj litraži..
Od gnojiva mislim koristit samo Profito i Easy carbo. Kupila sam i tetrin tester 6 u 1 jer iako su nepouzdani to mi je sad najjeftinije. stavila sam i 1,5 l susjedove vode iz aq i samo malo nadodala ove iz slavine. ostalo je voda koja ciklira već 10. dan. Stavljen je od Dajane Easy start i biofilter, a tester pokazuje samo visok CL2 i po njemu se poklapa sa 0,8 i piše da se koristi Aquasafe, a ja mislim da je easy start to isto samo drugi proizvođač.
Evo kako ispada kompletan test: NO3 10, NO2 1, GH oko 16 ima neka mrlja zelena koja znači da je 0, KH 6, PH 8, CL2 08.
Šta da još napravim i koliko da sad ostavim stajat aq da ciklira pa da stavimo 2 platija ( najmanja koja nadjem) unutra ili je bolje 3?
onda ću dalje razmišljat o pužu, jer mislim da uzmem ribicu koja čisti dno i staklo da bi bilo pretjesno, kad mali želi ili neonke ili kozice još unutra. Kad nađem mjesto definitivno ću uzet veći aq al za sad ga nemam.
Malo sam pisala zbrda zdola ali nemam puno vremena pa pišem kako se sjetim. sorry