Kolovoz 19, 2025, 09:59:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: RIO 125 vs aquapro 80  (Posjeta: 1279 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
RIO 125 vs aquapro 80
« u: Travanj 30, 2011, 13:48:50 poslijepodne »
Pozdrav!

Uskoro kupujem akvarij, a kako nemam ambicija za DIY varijante uzet ću gotovi. barem za početak!

Kandidati su: JUWEL RIO 125 http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=4
                    AQUAPRO 80    http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_28412_ehen

juwel je 1.946,50 kn, a aquapro akcija: 1.280,00 kn. napominjem da cijena nije presudni faktor ako je juwel bolji.

molim za savjet!

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: RIO 125 vs aquapro 80
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2011, 13:52:42 poslijepodne »
To JUWEL Rio 125 sa stalkom 1946,50?

U svakom slučaju Rio između ova 2.

Ovdje ti je najjeftiniji koliko sam upućen, a možeš se i strpiti još malo dok aquashop ne dođe kod nas, što bi trebalo biti uskoro...:

http://www.aquashop.si/Product-Juwel-Rio-125_4566.aspx?gid=147

To ti je Rio 125 sa stalkom 1900 i neš sitno kuna, iako radije bi ti odmah preporučio Rio 180 jer nije puno skuplji, a dosta je doživljaj bolji  :up:
« Zadnja izmjena: Travanj 30, 2011, 13:57:15 poslijepodne od Nuclear »

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 30, 2011, 14:05:48 poslijepodne »
ček malo, slovenci daju praktički gratis stalak??? (u odnosu na pet centar) u pet centru je cijena bez stalka... u svakom slučaju sugestiju za veličinu prihvaćam.
kažeš trebaju doći kod nas.. a jel se zna otprilike kad? iako sumnjam da će cijene bit kao u SLO... 

Offline Sonny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #3 u: Travanj 30, 2011, 14:17:59 poslijepodne »
Čisto sumnjam da će Slovenci ako i dođu imat cijene kao u Sloveniji. Ne znam da li će oni moć samo tako mimo HR uvoznika, prodavat, i to puno jeftinije. -? Ne znam, to su čisto moja razmišljanja, jer ako je netko ekskluzivni uvoznik za neku zemlju onda tu nema petljanja sa strane. Svako smanjenje napuhanih cijena je itekako dobrodošlo i držim fige da im uspije, makar dugo već oni "traže prostor", a bit će zapravo da ih Hrvatska zakonska regulativa malo zeza :D

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 30, 2011, 14:22:32 poslijepodne »
da, kako to kod nas obično i biva... ovo je sad već off topic, ali koje su mogućnosti kupnje u slovenije, granica? carina, porez?

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Travanj 30, 2011, 14:25:03 poslijepodne »
ček malo, slovenci daju praktički gratis stalak??? (u odnosu na pet centar) u pet centru je cijena bez stalka... u svakom slučaju sugestiju za veličinu prihvaćam.
kažeš trebaju doći kod nas.. a jel se zna otprilike kad? iako sumnjam da će cijene bit kao u SLO...  

Da, kloni se pet centra, preskupi su, a i akvaristička ponuda im je dosta slaba.

Imaš temu na forumu o Aquashopu u oglašivačkom dijelu. Ne piše točan datum, ali najavljuju se već dosta dugo, pa mislim da bi do ljeta trebali doći...

Što se tiče cijena, u Srbiji su korigirali cijene i nema neke velike razlike od slovenskih., a ovo napisano o uvoznicima i distributerima ne drži vodu jer RH ne može nekome nešto braniti po zakonima o tržišnom natjecanju kojih se moramo držati zbog EU.

A sad što se tiče poreza i ostalih nameta, tu stvarno ne znam koliko će to dignuti cijene.

Za kupnju u Sloveniji, tražiš ih da ti naplate na 2 računa, svaki manji od 1000kn i nema ni carine ni poreza. Povedeš još nekog sa sobom kad ideš po akvarij i rješeno. Ista stvar kao i s auto gumama.

Isto tako, pošalji mail u teraristiku.hr. Vidim da prodaju Juwel akvarija, al nema cijena.
« Zadnja izmjena: Travanj 30, 2011, 14:35:28 poslijepodne od Nuclear »

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 30, 2011, 14:34:58 poslijepodne »
OK, hvala puno!  :up: