Srpanj 27, 2025, 13:23:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hladnovodni pokušaj  (Posjeta: 2205 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Hladnovodni pokušaj
« u: Svibanj 16, 2011, 17:03:27 poslijepodne »
evo u akvarij  dimenzija 17*40*45 -dakle   30 L bi stavio jednu  zlatnu ribu, ne znam dal ima  za kupiti i manjih pa da mi stanu unutra dvije tako da za sada ostajem an tome  da ce unutra biti jedna, kako ence biti  rasvjete bar za sada, ali ce  bitii svijetla od prozora možda mi uspije  i unutra  se razraste  anubias.  Što vi stare iskusnjare mislite o tome i imate li savjet po pitanju ribe?  

Inace, cilj mi je sloziti  akvarij koji bi veselio moje necake, jer u moja sadasnja dva gotovo da ne vide  ribe..  :D

p.s.  unutra bi za potrebe  ciscenja  ubacio i kojeg puža pa me zanima  jel su  nerite ili jabucari dobra  opcija?  Imam ramshorn puževe u  drugom akvariju ali volio bih  ovdje imati nesto ciji  broj necu morati kontrolirati ubojstvima :)ž

slika akvarija: 
*inace  ima i poklopac tako da jabucari  valjda nece izplaziti
« Zadnja izmjena: Svibanj 16, 2011, 17:07:06 poslijepodne od Smilas »

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Hladnovodni pokušaj
« Odgovori #1 u: Svibanj 16, 2011, 18:36:13 poslijepodne »
A đe nađe take dimenzije???  :o Tu radije posadi nekakav kaktus ili nešto slično, a za dvije zlatice uzmi neki 60-litraš.

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Svibanj 16, 2011, 18:56:27 poslijepodne »
u kako je dobar!!  :inlove:
al, na zalost, malo krivih dimenzija za zlatice. njima ti treba sto dulji akvarij za plivanje.  :dead:
mozda da stavis unutra mozda bettana radije? ili koze?
ako vec mora biti zlatica, onda uzmi neku fancy ili very fancy zlatice, jer su one malo nespretnije s plivanjem, pa mozda nece dozivjeti tak nedostatak duljine akvarija.
al to je samo moje nagadanje, najbolje da netko jos iskusniji da svoje prijedloge!!
 :up:
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 16, 2011, 20:18:30 poslijepodne »
dimenzije su takve jer su mi trebale takve  za nesto drugo i sad   imam akvarij extra i  htio bi nesto  hladnovodno i jednostavno unutra... sto ce  znaćiti zlatica....  a  sad kakva..  to jos  mislim...  znam da  nije  ludnica i  da joj  je  to na rubu izdrzljivog no 30 litara je kazu dosta za jednu a kako c epodloge bitii tek toliko da s eona ima s cim igrati nece puno  otici  na  hardscape mjesta... 

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Svibanj 16, 2011, 21:49:06 poslijepodne »
Nisam siguran da ti je to dosta za bilo kakvu zlaticu.Neće se moći ni okrenuti unutra zbog "širine".
S obzirom da puno prljaju čak i sama instalacija filtera (osim ako nije vanjski ili hang on) će biti pravi izazov.
Ako će svijetlo biti prozorsko,vrlo vjerovatno je to za anubias dovoljno ali bi mogao imati i problema sa algama.Što se jednostavnosti tiče to je čista mitologija,zlatne su zahtjevne koliko i druge ribe.Traže specifične uvjete da bi bile zdrave i sretne.Pri tome prvenstveno mislim na temperaturu vode koja ljeti bez rashlađivanja može biti nezgodna za njih,prehranu bogatu biljem, a pogotovo što se tiče dimenzija akvarija zahtijevaju primjereniju litražu.Dok je još malena ovaj akvarij još i može poslužiti ali kao trajno rješenje nikako.
Našlo bi se relativno nezahtjevnih ,"hladnovodnih" riba kojima bi ovaj akvarij bio koliko toliko dobar,npr kardinali?
Moglo bi ovo zgodno ispasti sa npr valisnerijom (zbog visine akvarija) u pozadini i nekim sitnijim ribama i sve ovo što pišem shvati isključivo kao dobronamjerni savjet.
Moje mišljenje je ipak da ovo nije dobar akvarij za zlatnu ribicu.
- :a042:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Svibanj 17, 2011, 09:02:25 prijepodne »
ovo definitivno nije dobar akvarij za zlaticu!prvo zbog litraže - 30 l je premalo i za jednu, a kamoli dvije!
drugo zbog dimenzija - one trebaju prostora za plivanje jer vole i moraju plivati puno
treće zbog filtera - zauzet će veliki dio prostora

stavi tu lijepo kozice, ili par neonkica i biljkica ili nešto drugo lijepoga....
ili stvarno posadi biljke za uzgoj za glavni akvarij - bit će im sigurno dobro!

sretno!

Offline pedja21

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #6 u: Svibanj 17, 2011, 09:56:42 prijepodne »
Možeš ubaciti i 5,6 kom "white cloud minnowsa" iliti po našem "kardinalke", njima odgovara hladnija voda (20-tak stupnjeva).
Ja ih imam u 35L, lijepe i živahne ribice koje su stalno u pokretu i ne narastu velike.
Međutim možda ćeš imati problema kada kroz staklo prozora ugrije sunce, zbog male litraže brzo će podići temperaturu u akvariju i eto problema.
Sretno

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 18, 2011, 01:52:47 prijepodne »
A ništa ljudi havala vam svima, sto se filtera  tice na njemu je  hangonac tako da prostora ne uzima ni najmanje, no  hvala na misljenjima, poslusam!

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Svibanj 18, 2011, 09:50:04 prijepodne »
A ništa ljudi havala vam svima, sto se filtera  tice na njemu je  hangonac tako da prostora ne uzima ni najmanje, no  hvala na misljenjima, poslusam!

lijepo od tebe!  :up: