AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 120l, 85x35x40
- temperatura, 26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH- ne mjeri
- vrijeme od pokretanja akvarija, 2,5 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, nakon 5 tjedana
- koliko često i koliko mijenjate vode: 10 dana
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija: ne
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat): fluval 3 plus
- način i periodi čišćenja filter materijala : 1 mjesecno
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) : spuzva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? panj, 2 kamena testirani na vapnenac
- grijač, 100w
- pumpa za zrak , ne
- CO2 sustav – kakav . nema jos
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.): Tetra PlantaMin 1 tjedno
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka : 5 corya (ne znam vrstu), 3 jabucara i 3 svrdlasta i mali milijon onih malih crvenih pizdeka
- starost ribica ne znam
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) : 2 puta dnevno 1 tableta Sera Viformo
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) ne
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris): malo mutnija zbog kasnjenja u izmjeni vode od par dana
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke: ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma: na oku vatasta nakupina
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... na oku
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...): ne jede i skriva se pod panjem
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...). normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili: danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima : ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 1
- stanje ostalih stanovnika: odlicno, bez simptoma
Dakle, aq je od mog sogora. moram napomenut da zbog radnih dana od 12h ne zivi, pa tako kasni sa izmjenom vode par dana. danas mi je sister primjetila na coryevom oku vatastu nakupinu, on ne papa i skriva se (i nesto je manji od ostalih, al ne znam ima li to veze sa bolesti). tu je slika koju je jedva uspjela poslikati, nikako da ga ulovi da se vidi oko. na slici se ne vidi cory, al se vidi bijelo na oku

jesu gljivice u pitanju ili nekaj drugo? s cim da krene lijecenje? ja sam joj rekla da sogi obavezno promjeni vodu prije lijecenja i ocisti filter (malo se protok smanjio vec). jos nesto??