Lipanj 25, 2025, 23:11:39 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Kabelski grijač  (Posjeta: 4405 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brandeburg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Kabelski grijač
« u: Travanj 20, 2011, 13:17:28 poslijepodne »
Pozdrav, imam doma kabelski grijač koji sam kupio nedavno, međutim jos ga nisam isprobao kako funkcionira i sve to jer mi neke stvari nisu jasne.

Kabel je duzine 4 metra.
Inače nije mi jasan nacin funkcioniranja takvog grijača, pa sad neznam dali cijeli kabel koristi kao grijac ili samo onaj gornji dio, znači neznam dali grijač funkcionira tako da se zagrijava cijeli kabel ili samo onaj gornji dio.

Onda jos kad gledam slike terarija nigdje ne vidim gdje su grijaci i kako su postavljeni i moze li se postavljat na bilo kakvu podlogu, znaci moze li biti na drvenoj, npr. na tepihu, stiroporu, pitanja su idiotska, ali pitam jer neznam...
Znam kako to otprilike kako se postavlja, ali bas nigdje nisam vidio tocno kako to izgleda.
Chromatopelma cyaneopubescens 0.0.1

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
Odg: Kabelski grijač
« Odgovori #1 u: Travanj 20, 2011, 14:15:16 poslijepodne »
Ne razumijem zašto ne uštekaš kabel u struju i vidiš kako radi? :D Mislim da 0.5m ne grije,ostalo grije.

Stiropor nikako...drvo i tepih nije preporuka.(meni su ostali tragovi na parketu)

Grijač ide na bočnu stranicu,koliko ti stane...stiropor možeš prislonit na grijač,ali nikako stisnut uz.

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Travanj 20, 2011, 15:52:39 poslijepodne »
Ne razumijem zašto ne uštekaš kabel u struju i vidiš kako radi? :D Mislim da 0.5m ne grije,ostalo grije.

Stiropor nikako...drvo i tepih nije preporuka.(meni su ostali tragovi na parketu)

Grijač ide na bočnu stranicu,koliko ti stane...stiropor možeš prislonit na grijač,ali nikako stisnut uz.

E pa kazes da su ti ostali tragovi na parketu, pa bas upravo zato pitam prije nego ustekam u struju da mi se ne dogodi da mi ostane trag na nekoj od podloga koje nisu pogodne da se na njih stavlja kabelski grijac.

A ako ne ide na drvo to mi je tesko zamislit, jer vecina terarija ljudi stvaljaju na na policama, ormarima itd,...a one su upravo drvene, zato me to malo cudi. :D
A to sto si rekao da se ne preporucuje stavljat na drvo, ako je to tako onda neznam kako da ga stavim i gdje jer tamo gdje sam mislio da mi bude inace terarij to je drvena polica pa sam se sad totalno zbunio.... :roll:

Znam da to ide sa strane, ali kako, neznam, druga stvar pauk mi nije u terariju nego u kutijici manjoj jer je jos mali.
Otprilike znam da to ide tako da se grijac stavi par cm od terarija, pa ako je prevelika temp. onda ga se jos vise udalji...

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #3 u: Travanj 20, 2011, 15:59:51 poslijepodne »

E pa kazes da su ti ostali tragovi na parketu, pa bas upravo zato pitam prije nego ustekam u struju da mi se ne dogodi da mi ostane trag na nekoj od podloga koje nisu pogodne da se na njih stavlja kabelski grijac.

A ako ne ide na drvo to mi je tesko zamislit, jer vecina terarija ljudi stvaljaju na na policama, ormarima itd,...a one su upravo drvene, zato me to malo cudi. :D
A to sto si rekao da se ne preporucuje stavljat na drvo, ako je to tako onda neznam kako da ga stavim i gdje jer tamo gdje sam mislio da mi bude inace terarij to je drvena polica pa sam se sad totalno zbunio.... :roll:

Znam da to ide sa strane, ali kako, neznam, druga stvar pauk mi nije u terariju nego u kutijici manjoj jer je jos mali.
Otprilike znam da to ide tako da se grijac stavi par cm od terarija, pa ako je prevelika temp. onda ga se jos vise udalji...

Grijač ide na bočnu stranicu terarija,dakle na staklo...bočna stranica terarija nema veze s policom na kojoj je terarij...

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2011, 16:30:20 poslijepodne »
Vdim da grijac nisi stavio izravno na staklo, sto je to između kabela i stakla koji materijal?

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #5 u: Travanj 20, 2011, 16:58:15 poslijepodne »
Vdim da grijac nisi stavio izravno na staklo, sto je to između kabela i stakla koji materijal?

To je slika koju sam nasao na google.hr-u,neznam šta je to točno stavljeno ali možeš direktno na staklo stavit grijač...

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Travanj 20, 2011, 17:13:20 poslijepodne »
Razumijem. :)

Mojem pauku je tek drugo preslvalcenje, pa je smjesten u manjoj posudici (sirina12 cm, visina isto toliko), a kako onda da upotrebljavam grijac i postignem zeljenu temperaturu u toj posudici,  jer to je ipak mala posudica i ne moze se grijac spojit na to jer je plasticna, a kao drugo sumnjam da bi zivotinja bila ziva da se spoji uz kutijicu.
pa kako onda u toj posudici postignem zeljenu temperaturu, da bude na odr udaljenosti od posudice dok ne vidim da je temperatura zadovoljavajuca ili ...?

grijac mi je ipak 4 m, pa da li mogu istovremeno grijati s njim posudicu di je pauk i posudicu gdje je hrana(latere) ?

« Zadnja izmjena: Travanj 20, 2011, 17:24:27 poslijepodne od Brandeburg »

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Travanj 20, 2011, 19:18:30 poslijepodne »
Nije mi jasno gde vi drzite tarantule, sto za njih upotrebljavate grejace???? Ako ih drzite napolje ili u garazi onda ok, ali ako ih drzite kuci na sobnoj temperaturi, onda zasto grejace, pitanja, lepenje uz staklo, bezpotrebna posla........Moje tarantule su na sobnoj temperaturi i odlicno napreduju, jedu, kretaju se, rastu i t.d....cemu sve to?

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Travanj 20, 2011, 20:22:56 poslijepodne »
Nije mi jasno gde vi drzite tarantule, sto za njih upotrebljavate grejace???? Ako ih drzite napolje ili u garazi onda ok, ali ako ih drzite kuci na sobnoj temperaturi, onda zasto grejace, pitanja, lepenje uz staklo, bezpotrebna posla........Moje tarantule su na sobnoj temperaturi i odlicno napreduju, jedu, kretaju se, rastu i t.d....cemu sve to?
:up:

Xzyle- đizs pa dovoljno je jedna ili dvije crte tog grijača na stranici terarija  :roll: kud cijeli grijač na jedan terarij..?  nema potrebe staviti 3-4m grijača na terarij 30x30x30cm dovoljno je 30-60cm-dvije linije... i tarantula osjeti da je tu toplo i tom mjestu se približi..zato se i ne stavlja sa odozdo jer tarantula bi kopala prema dolje gdje je toplo-vruće i ispod zemlje bi se"skuhala"  sa jednim grijačem možeš grijati više terarija bez problema ;)

a kako je i kolega Igor rekao ako ti temperatura ne pada ispod 15-16 stupnjeva u sobi ne moraš se zaje.oko toga..

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #9 u: Travanj 20, 2011, 22:31:16 poslijepodne »
:up:

Xzyle- đizs pa dovoljno je jedna ili dvije crte tog grijača na stranici terarija  :roll: kud cijeli grijač na jedan terarij..?  nema potrebe staviti 3-4m grijača na terarij 30x30x30cm dovoljno je 30-60cm-dvije linije... i tarantula osjeti da je tu toplo i tom mjestu se približi..zato se i ne stavlja sa odozdo jer tarantula bi kopala prema dolje gdje je toplo-vruće i ispod zemlje bi se"skuhala"  sa jednim grijačem možeš grijati više terarija bez problema ;)

a kako je i kolega Igor rekao ako ti temperatura ne pada ispod 15-16 stupnjeva u sobi ne moraš se zaje.oko toga..

:D pa to kazem i ja toncek, 15-16 stepeni nije sobna temperatura, nego daleko ispod sobne. Pa toliko je kod mene u podrumu  i to u najvecoj zimi, gde uopste nemam grejna tela, a da ne pricam u kuci gde se grejem........

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #10 u: Travanj 20, 2011, 23:00:30 poslijepodne »
kada temp.padne ispod-oko 15°C primjetio bi svoj dah kao maglu u zraku... :) to sam zapamtio od Iceka sa AkTer-a 09.u Rijeci.. isprobao i to je to :)  :up: a tako ti nije hladno u sobi :)
« Zadnja izmjena: Travanj 20, 2011, 23:04:22 poslijepodne od toncek12 »

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Travanj 21, 2011, 00:06:01 prijepodne »

To pitam jer ce mi pauk biti u podrumu, gdje je temp jedno 13-15 C.   ;)
U kuci uopce nemam neko mjesto koje je mracnije i da ima manje svjetla, plus negodovanje staraca, a podrum je ipak onako polumracan i bolje mu je unutra....

Pa idem copy-paste pitanje koje sam bio postavio prije...pa ako netko zna:
Mojem pauku je tek drugo preslvalcenje, pa je smjesten u manjoj posudici (sirina12 cm, visina isto toliko), a kako onda da upotrebljavam grijac i postignem zeljenu temperaturu u toj posudici,  jer to je ipak mala posudica i ne moze se grijac spojit na to jer je plasticna, a kao drugo sumnjam da bi zivotinja bila ziva da se spoji uz kutijicu.
pa kako onda u toj posudici postignem zeljenu temperaturu, da bude na odr udaljenosti od posudice dok ne vidim da je temperatura zadovoljavajuca ili ...?

grijac mi je ipak 4 m, pa da li mogu istovremeno grijati s njim posudicu di je pauk i posudicu gdje je hrana(latere) ?
« Zadnja izmjena: Travanj 21, 2011, 00:23:55 prijepodne od Brandeburg »

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #12 u: Travanj 21, 2011, 00:28:53 prijepodne »
Dečki a što kažete da prvo pročitate sa razumijevanjem što piše? Jer  da ste pročitali i razumijete Hrvatski jezik, shvatili bi da je Xzyle rekao da je sliku našao na internetu na google.hr –u. Ukucaš u tražilicu pojam „grijač na terariju“ i izbaci tu sliku od korisnika koji je na Tončekovom forumu.

http://www.crotarantula.eu/hr/forum/grijanje-terarija/1070-grijac-u-terariju?limit=15&start=15

Al da ne idem dalje u offtopic…

@ Brandeburg
Prvo i osnovno isprobaj na praznim kutijama grijač (i na praznoj kutiji od životinjice i na praznoj kutiji lateralisa), prilijepi ga sa strane i vidjet ćeš kako zagrijava i dali je stvarno tako vruč da otopi plastiku (bilo bi dobro da imaš i neki termometar da vidiš za vrijeme eksperimentiranja  koju temperaturu stvara grijač u kutijama), makar ja sam svojega stavljao na plastične kutije i na drvo i nisam imao nikakve negativne posljedice (ipak ne znam koje je tvoj jačine pa uvijek je dobro biti oprezan). I siguran sam da sa dužinom od 4 m može bez pol frke grijati i kutiju sa  lateralisima i životinjicu.

Ja kod svojih većih i manjih škorpija i nekih vrsta pauka koristim grijače naručito po zimi (znam pustiti u jesen i u proljeće jer vidim da im odgovara), kod manjih kutijica ti je najjednostavnije jedan dio kutijice približiti jednom dijelu grijača (ne trebaš kutijicu odmah nasloniti na grijač da se životinja ne opeće, jer ovisno o grijaču on može biti iznimno vruč a na približnu temperaturu zagrije i plastiku)  i onda pratiš gdje ti se kreće životinja ako je na dijelu kutijice koji je bliže grijaču onda znaš da joj odgovora taj dodatni izvor topline a ako ne možeš ga i mirna srca maknuti. Meni bez obzira što je trenutna prosječna temperatura sobe u kojoj držim životinje 20-22 celzijevih stupnjeva, škorpioni i pauci se uredno drže na strani gdje je grijač, a isto tako sam primijetio da i pauci koji nemaju grijače a držim ih u gornjem dijelu sobe blizu stropa zadržavaju  na onome dijelu terariju od kuda struji topli zrak.

Nadam se da sam bar malo pomogao.
« Zadnja izmjena: Travanj 21, 2011, 02:50:13 prijepodne od frga »
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Travanj 21, 2011, 00:35:29 prijepodne »
Dečki a što kažete da prvo pročitate sa razumijevanjem što piše? Jer  da ste pročitali i razumijete Hrvatski jezik, shvatili bi da je Xzyle rekao da je sliku našao na internetu na google.hr –u. I sam sam ukuca u tražilicu pojam „grijač na terariju“ i izbacilo mi je tu sliku od korisnika koji je na Tončekovom forumu.

http://www.crotarantula.eu/hr/forum/grijanje-terarija/1070-grijac-u-terariju?limit=15&start=15

Al da ne idem dalje u offtopic…

@ Brandeburg
Prvo i osnovno isprobaj na praznim kutijama grijač (i na praznoj kutiji od životinjice i na praznoj kutiji lateralisa), prilijepi ga sa strane i vidjet ćeš kako zagrijava i dali je stvarno tako vruč da otopi plastiku (bilo bi dobro da imaš i neki termometar da vidiš za vrijeme eksperimentiranja  koju temperaturu stvara grijač u kutijama), makar ja sam svojega stavljao na plastične kutije i na drvo i nisam imao nikakve negativne posljedice (ipak ne znam koje je tvoj jačine pa uvijek je dobro biti oprezan). I siguran sam da sa dužinom od 4 m može bez pol frke grijati i kutiju sa  lateralisima i životinjicu.

Ja kod svojih većih i manjih škorpija i nekih vrsta pauka koristim grijače naručito po zimi (znam pustiti u jesen i u proljeće jer vidim da im odgovara), kod manjih kutijica ti je najjednostavnije jedan dio kutijice približiti jednom dijelu grijača (ne trebaš kutijicu odmah nasloniti na grijač da se životinja ne opeće, jer ovisno o grijaču on može biti iznimno vruč a na približnu temperaturu zagrije i plastiku)  i onda pratiš gdje ti se kreće životinja ako je na dijelu kutijice koji je bliže grijaču onda znaš da joj odgovora taj dodatni izvor topline a ako ne možeš ga i mirna srca maknuti. Meni bez obzira što je trenutna prosječna temperatura sobe u kojoj držim životinje 20-22 celzijevih stupnjeva, škorpioni i pauci se uredno drže na strani gdje je grijač, a isto tako sam primijetio da i pauci koji nemaju grijače a držim ih u gornjem dijelu sobe blizu stropa zadržavaju  na onome dijelu terariju od kuda struji topli zrak.

Nadam se da sam bar malo pomogao.

Puno si pomogao, nisam se ni sjetio toga, da grijac onda umjesto da bude priljepljen, bolje da bude malo udaljen od posudice, ali kao sto si rekao sve se vidi po tome kakva je temperatura i po potrebi ga se za toliko udalji, a imam digitalni termometar tako da nije problem....btw grijac ima 25W.
« Zadnja izmjena: Travanj 21, 2011, 00:46:35 prijepodne od Brandeburg »