Srpanj 15, 2025, 10:45:38 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi u hladnoj vodi  (Posjeta: 3933 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zlatna pajčolanka

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Novi u hladnoj vodi
« Odgovori #25 u: Veljača 25, 2011, 20:36:50 poslijepodne »
Jučer sam im dala prvi put grašak, i dobro su pojele. Ma neću pretjerivat, mješat ću im, ali samo jedanput tjedno.  :klap: Jajašća sam odvojila, stavila sam ih u kvadratnu mrežicu, i stavila sam ih u akari pored filtera, ali nema puno bijelih jajašća, možda desetak, koliko sam ih još i uspijela izvadit iz filtera. Danas mislim da nisam vidjela nove ikrice,iako ih je teško za primijetit, ali ih u filteru nema, a u akvariju ako ih je i bilo vjerovatno su pojele, pa nisam vidjela. Vidjet ću kako se ponašaju, jučer je već bilo puno bolje, Muški nije toliko gnjavio Ženskicu.

Hvala puno na brzim i kvalitetnim odgovorima!  :up:

• Novi član
  • *
« Odgovori #26 u: Ožujak 03, 2011, 19:15:01 poslijepodne »
ako jajašca ne skloniš, dio njih će možda preživjeti i izleći se maleni, ali je vrlo mala šansa da ikoji od njih preživi prve tjedne života...
iako je najveća šansa da će ih odrasli kao jajčeka sva utamaniti ...

Sklonila sam jajašća, u biti, u akvariju su mi ali u mrežici. I Ima puno malih punoglavčica :). Ima ih oko 15-ak (bilo ih je malo više ali mi neznam od kud izlaze pa ih ribice pojedu  X-( ), i danas ima je drugi dan života.Hranim ih sa hranom istom koju dajem i mojim pajčolankama, ali naravno svu je smrvim, toliko da se pretvori skoro u prah. Koliko dugo ih moram imat posebno, kad ću ih moć stavit u akvarij, a da mi ih ribice ne pojedu. Primjetila sam da malo plivaju, ne puno, više vremena su mirne. Bebači, vjerovatno spavaju. Kakva je briga oko njih, šta im trebam radit, da ih puno ne gnjavim, ili? Ono šta im dam hrene valjda pojedu, uglavnom nema je. Kako idu stvari dalje? Stalno ih gledam, jer sam jako sretna, i jedva čeka da narastu, nadam se da oće i da ću imat male ribice zato mi je potreba pomoć. Stavit ću i slikice. 

Evo slikice, to su male bebice. :)
Zanemarite žutu boju slike, to je moja "dobra kamera" i svijetlo. Voda je kristalno čista.
« Zadnja izmjena: Ožujak 03, 2011, 19:24:10 poslijepodne od Zlatna pajčolanka »

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #27 u: Ožujak 04, 2011, 09:08:17 prijepodne »
čestitam na bebicama i što su tako dobre!  :klap: :klap: :heart:
no, bilo bi dobro da ih hraniš "posebnom" hranom za bebe - ima je za kupiti u dućanima....
naime, sastav je te hrane prilagđen za bolji razvoj mlađi (nije bitno jel specijalno za zlatne bebe ili tropske ribice)

inače se bebe prvih par dana hrane kuhanim žumanjkom i sredinom graška, ali kako su tvoje
već "starije", slobodno nastavi hraniti gotovom hranom

ostavi ih u kotilici čim dulje, dakle, da budu barem 1,5 cm....ne samo da ih roditelji ne pojedu, već i da vidiš
ima li deformiranih (na žalost, zna ih biti), a i da budu potpuno samostalne...

sretno!

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Ožujak 04, 2011, 14:34:52 poslijepodne »
Hvala  :D, znam pročitala sam za tu hranu, kupit ću je, ali i ovo one potamane, u hrani ima i vitamina,. Dobro, ostavit ću ih u mrežici, a kad malo narastu stavljam slikice. Pozdrav! :D