Srpanj 20, 2025, 11:56:52 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoć oko alge  (Posjeta: 945 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fishman

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Pomoć oko alge
« u: Rujan 01, 2011, 20:12:07 poslijepodne »
Znam da već ima ovakvih tema, ali nisam sam siguran pa sam htio zatražit vašu pomoć, interesira me koja je ovo alga, zašto se pojavljuje i kako da je se riješim: Pojavila se nedavno i htio bih to sasjeći u korjenu. Ovo na anubiasu bih rekao da je crna čupava i koliko znam za anubiase to nije ništa čudno i rješava se EC-om, ali me interesira ovo na e. tenellusu.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Pomoć oko alge
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2011, 09:22:32 prijepodne »
Isto crna čupava i smeđa alga!

Rješavaš na slijedeći način:

1. redovite tjedne promjene vode minimalno 35%
2. na izlaznu cijev iz filtera stavi plastični nastavak u obliku slova Y tako da jedna krak mreška površinu vode a drugi da bude usmjeren prema dnu te tako sa dna podiže ono što pogoduje algama (nitrate, fosfate i amonijak).
3. trajanje foto perioda podesi tako da svjetlo bude upaljeno 4 sata pa 2 sata bez svjetla i onda opet 4 sata svjetla i to je to tijekom jednog dana.
4. ribe hraniti samo jednom dnevno po vrlo malo - toliko da za jednu do jednu i pol minute pojedu svu hranu a jedan dan u tjednu ribe Obavezno trebaju biti bez hrane
5. Svakodnevno dodavanje Easy Carbo i gnojiva za biljke a najbolje bi bilo dodavati CO2 ili DIV ili iz boce.

Offline fishman

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Odg: Pomoć oko alge
« Odgovori #2 u: Rujan 03, 2011, 20:32:03 poslijepodne »
Ok, hvala puno. :up: