Srpanj 28, 2025, 11:25:09 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: chudan guppy  (Posjeta: 897 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline c.e.z

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
chudan guppy
« u: Veljača 06, 2011, 18:45:47 poslijepodne »
prije dva-tri dana sam ubacio tikvicu u aq al me nije bilo doma do danas i skuzio sam da se potpuno raspala, no ionako sam planirao cistit filter i promijenit dio vode. i sad sam promijenio oko 50% (25-30L) vode a u filteru sam ocistio samo motoric i najdonju spužvu od smeca. nakon pola sata sam vec gladnim ribicama dao jest i primjetio sam da mi jedna zenka guppya ima velike crne pjege sa strane... malo sam potrazio po forumu ali nisam mogao naci nista vezano za to. i sad ju idem sliknut kad ono nema vise pjege... jel to reakcija na nesto ili normalna pojava kad su pod stresom? ostale ribice sve ok i normalno...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: chudan guppy
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2011, 11:13:11 prijepodne »
Vrlo je česta reakcija riba na stres da potamne...

Ako je ženka guppy, crna boja stražnjeg dijela tijela oko analnog otvora je znak da je trudna pa se možda u međuvremenu rodilo nekoliko malaca...

Nemoj dozvoliti da ti hrana trune u akvariju jer je to vrlo opasno, sva nepojedena hrana mora biti izvađena najkasnije slijedeći dan.

Offline MolyBirth

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Veliki Zdenci
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2011, 20:21:28 poslijepodne »
Ja sam čuo da znaju pobijelit i izgubit boju zbog stresa

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2011, 21:26:07 poslijepodne »
ma ne stavljam puno hrane a sve pojedu u roku par minuta. nije imala mlade a pjega joj je bila neposredno iza glave, zato mi je i cudno bilo. zapravo izgledala je kao muški guppy, samo malo blijedji i veci. ne znam, ovo je prvi put da sam to vidio pa eto pitam. inace je stara oko pola godine i imala je mlade vec ako je to ikako bitno...