Pozdrav 985plavi
Kao prvo, želim ti zahvaliti sa odgovorima i analizom... Isčekivao sam tvoj odgovor

Aj drago mi je da nije nešto opasno, ili jest...
Mogu ja samo prokomentirati i postaviti koje pitanje ako mi nije jasno?
1. Slažem se da je prenapućen akvarij. Razmišljao sam da stavim malo jači filter. Umjesto EHEIM 2008 da stavim 2010? Što ti misliš o tome?
Usput, kako da najbezbolnije promjenim filter. Da ih prva 3 tjedna oba držim u akvariju, pa tek kad se zaciklira ovaj 2010 da maknem stari?
2. Ukoliko prestanem dodavati Proflor (makro), pitanje je kako će se moje biljke ponašati. Naime, ja bih pokušao izbjeći CO2 za sada (novčani problemi)
3. Hrana je Sak Mix. Naime, u AquaTerri su mi dali tu i rekli da mogu hraniti sve gore navedene ribice s tom hranom (premda sam se i ja čudio da to odgovara ramirezima). Betti 1put/tj dajem njenu posebnu granu s račićima... Dali je dobra Sak Mix za spomenute ribe?
4. To sam svjestan i prihvaćam pogrešku. Nazalost bio sam na službenom putu pa nisam mogao zamjeniti vodu. Inače, redovito (1 put/tj cca 20-30%), mjenjam vodu koju prethodno zagrijem na 26 stupnjva i koja odleži cca 6-8h, te je tretiram sa AquaStart (mislim da se tako zove, ali uglavnom koristi se za rastapanje klora)
I sad još jedno dodatno pitanje (nadam se da se nećeš ljutiti zbog velikog broja pitanja i zbog toga što nije tema o bolesti, nažalost sam još nezreo u akvaristici)
Znam da mi je prevelik broj ribica u akvariju, ali ako riješim bolji filter i ako redovito mjenjam vodu, razmišljao sam ubaciti 2
Apistogramma macmastera. Vidio sam da se odlično slažu s neonkoama a i vegetarijanci su, tako da mogu jesti istu hranu... Napravio bih i malu špilju za njih jer sam čitao da to vole
Unaprijed puno hvala svima na savijetu!!!!