e tako sam i ja napravio... iz 20l u 56l... i nakon dan dva počelo je sa problemima... voda se mutila, pa i sad nije kristalno bistra premda svaka dva dana zamjenim 10-15 l
samo se nadam da neće biti pomora... 
ne preporućam izmjenu vode svaka dva dana i u toj količini za tvoj akvarij.
time samo dodatno ubiješ već započeto cikliranje.
ako je faza cikliranja jaka - voda je uvijek - bijela!!! od magličaste pa sve do - mlječno bijele - potpuno mutne!!! naš kao mlijeko.
imao sam osobno slućaj kod 100 litraša prije nekoliko godina - 5 dana voda kao mlijeko!
/ako je voda te boje, ne brini - ako i imaš ribice unutra radi "brzog premještaja" - ne bi im trebalo biti ništa./
Zadnjih godina - najčešće greške pri brzoj izmjeni koje članovi rade su slijedeće:
ne sačuvaju staru vodu.
ne odstoji im nova voda
operu spužvice i filter, pa i čak pod mlazom vode direktno iz pipe
ponekad ostave filter na suhom i sav filtermaterijal se posuši (ako već filter stoji, bolje je u vodi - do cca sat vremena ne bi trebalo biti štete po bakterije)
bace staru podlogu i stave potpuno novu - često i tu novu ne isperu nimalo pa ona pušta sitne čestice koje mute vodu i ova izgleda mutno prljava a ne bijelo zamućena
desi se i da stave i filter na maksimum protoka i ako imaju zračnu pumpu na maksimum i naglo dignu temperaturu vode pomoću grijaća /a ne bi se smjelo dizati temperaturu u malim akvarijima više od 0,5 celzija po satu. pa još ostave i jaku rasvjetu...
e to sve dodatno "zbrčka" vodu i bakterije u njoj, pa umjesto lijepog cikliranja dobiju "baru" i još se ćude nakon mutne vode i pojavi algi...
sve ima svoje vrijeme i redosljed...čak i kod brze izmjene akvarija i svega u njemu...
ako se radi određenim redom i na određen način - u roku par sati je voda kristalno čista.