Lipanj 14, 2025, 18:44:20 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: evo i mog malog kami-a  (Posjeta: 2602 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
evo i mog malog kami-a
« u: Studeni 04, 2010, 10:47:09 prijepodne »
evo par slika malog kami-a i njegoove gajbe

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: evo i mog malog kami-a
« Odgovori #1 u: Studeni 04, 2010, 10:52:51 prijepodne »
ljep mališa nema šta...kao u raju je.. :klap:

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2010, 11:03:22 prijepodne »
evo jos par fotki i naravno hvala Matiji na prekrasnoj zivotinjici

Offline ivan.08

• Novi član
  • *
  • Dob: 37
« Odgovori #3 u: Studeni 04, 2010, 11:13:17 prijepodne »
malac je prva liga! koliko je star?

lijepo si sredio terarij terarij :up: iako ja bih ubacio jos koju biljku u donji dio terarija, inace sve 5 :)

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Studeni 04, 2010, 11:19:05 prijepodne »
za to koliko je star neznam trebo bi Matiju pitat, a kaj se tice biljaka nezvam vise kaj da stavim jel mi se sve cini da bum moral maknut ovaj scindapsus jel ga mali voli grickat unatoc tome kaj mu dajem razne zelenjave (rastiku,cikoriju,endiviju,radic itd..), a malo sam cital o tome scindapsusu i vidio da sadzi oksalnu kiselinu a ta kiselina ubija kalcij u organizmu i zna doc do oralnih iritacija

Offline ivan.08

• Novi član
  • *
  • Dob: 37
« Odgovori #5 u: Studeni 04, 2010, 11:41:25 prijepodne »
ak je situacija taka izbaci ga sto prije van. nemogu ti vise rec jer sam totalni dibidus u vezi biljaka  :-[

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Studeni 04, 2010, 11:53:23 prijepodne »
tak bu i bilo i to odma danas, takva mi je i iguana, samo je jela hibiskus i te neke mekse listove ali kad sam joj za test stavio dracenu marginatu i yuccu nije im htjeo ni pric a kamoli probat

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #7 u: Studeni 06, 2010, 10:43:09 prijepodne »
Predivan je !  :-[ :zagrljaj:
Terarij je zakon!  :up: :o
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Siječanj 11, 2011, 15:09:22 poslijepodne »
evo nekaj novih fotki

Offline N@meless

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #9 u: Siječanj 11, 2011, 16:09:19 poslijepodne »
Kami super izgleda!  :klap:

Čitao sam da su dosta plašljivi, da pobjegnu i skrivaju se čim ih pogledaš, a kamoli hendlaš...

Kakav je tvoj?

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Siječanj 11, 2011, 16:45:07 poslijepodne »
moj nije niti malo plasljiv a kamoli da bijezi i sakriva se, obozava hodat po ljudima a pogotovo kad vidi mene da otvaram terarij odma siri ruke ko malo djete

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #11 u: Siječanj 11, 2011, 16:56:51 poslijepodne »
Kami ti super izgleda a i terariji si lijepo složio  :klap:  :)

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #12 u: Siječanj 11, 2011, 17:27:09 poslijepodne »
... bum moral maknut ovaj scindapsus jel ga mali voli grickat unatoc tome kaj mu dajem razne zelenjave (rastiku,cikoriju,endiviju,radic itd..), a malo sam cital o tome scindapsusu i vidio da sadzi oksalnu kiselinu a ta kiselina ubija kalcij u organizmu i zna doc do oralnih iritacija

Slobodno ostavi Scindapsus (Epipremnum). Pouzdano neće naškoditi kameleonu (to ti govorim iz iskustva), a ta pretjerivanja oko svake biljke koja sadrži oksalnu kiselinu su out-of-date. Prema najnovijim teorijama, koje još očigleno nisu dosegle internetski prostor, oksalna kiselina ni blizu ne utječe na metabolizam kalcija kod gmazova štetno kako se to ranije mslilo, a pritom, izgleda, ima izuzetno pozitivan učinak na njihov imunološki sustav.
Navedeni zaključci su potekli iz istraživanja prirodne ishrane nekih pustinjskih guštera iz porodice Uromastyx (u svojim prirodnim staništima hrane se gotovo isključivo biljkama koje imaju vrlo visoke koncentracije oksalne kiseline), a kasnije su proširena na druge herbivorne ili omnivorne gmazove.
Shodno tome - sve biljke koje su se donedavno smatrale štetnima (ili manje korisnima) u prehrani biljojednih gmazova, sada su ponovo na trpezi (uključujući kupus, kelj,i sl.).

Suplementiraj pravilno hranu svojim gušterima preparatom bogatim kalcijem i vitaminom D3 i nemaš razloga za brigu.

P.S. Svo bilje iz stakleničkog uzgoja potrebno je dobro isprati tušem te ga uzgajati u sobi i periodički ispirati barem mjesec dana prije nego ga staviš u terarij s gušterima. Također, naknadna upotreba umjetnih gnojiva ili bilo kakvih pesticida može ozbiljno naškoditi zdravlju svakog gmaza.
« Zadnja izmjena: Siječanj 11, 2011, 17:31:58 poslijepodne od Nino G »

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Siječanj 11, 2011, 19:55:21 poslijepodne »
... bum moral maknut ovaj scindapsus jel ga mali voli grickat unatoc tome kaj mu dajem razne zelenjave (rastiku,cikoriju,endiviju,radic itd..), a malo sam cital o tome scindapsusu i vidio da sadzi oksalnu kiselinu a ta kiselina ubija kalcij u organizmu i zna doc do oralnih iritacija

Slobodno ostavi Scindapsus (Epipremnum). Pouzdano neće naškoditi kameleonu (to ti govorim iz iskustva), a ta pretjerivanja oko svake biljke koja sadrži oksalnu kiselinu su out-of-date. Prema najnovijim teorijama, koje još očigleno nisu dosegle internetski prostor, oksalna kiselina ni blizu ne utječe na metabolizam kalcija kod gmazova štetno kako se to ranije mslilo, a pritom, izgleda, ima izuzetno pozitivan učinak na njihov imunološki sustav.
Navedeni zaključci su potekli iz istraživanja prirodne ishrane nekih pustinjskih guštera iz porodice Uromastyx (u svojim prirodnim staništima hrane se gotovo isključivo biljkama koje imaju vrlo visoke koncentracije oksalne kiseline), a kasnije su proširena na druge herbivorne ili omnivorne gmazove.
Shodno tome - sve biljke koje su se donedavno smatrale štetnima (ili manje korisnima) u prehrani biljojednih gmazova, sada su ponovo na trpezi (uključujući kupus, kelj,i sl.).

Suplementiraj pravilno hranu svojim gušterima preparatom bogatim kalcijem i vitaminom D3 i nemaš razloga za brigu.

P.S. Svo bilje iz stakleničkog uzgoja potrebno je dobro isprati tušem te ga uzgajati u sobi i periodički ispirati barem mjesec dana prije nego ga staviš u terarij s gušterima. Također, naknadna upotreba umjetnih gnojiva ili bilo kakvih pesticida može ozbiljno naškoditi zdravlju svakog gmaza.

fala na savjetima, nisam ni mical scindapsus-a jel ga vise nije jel ali sam zato ubacil jos par biljaka koje su isprane skup sa korijenom i presadjene u novu zemlju i teglu, mene ne brinu te oksalne kiseline jel mislim da se previse pretjeruje, mene jedino brinula ta zemlja za cvijece jel neznam dal ona u sebi sadrzi kakva umjetna gnojiva makar na pakiranjima od proizvode pise svasta ali sam i to rijesil sa prekirikvanjem zemlje sa kokosovim tepihom, biljke u terarijima ne prihranjujem umjetnim gnojivima ali ove van terrarija da
a kaj se tice vitamina koristim nekton msa i cal-stron (reptile calcium with stronium) koje im posipavam po hrani 2xtjedno, jedino me zanima koji bi minerali bili potrebni i za kameelona i za iguanu ako su potrebni pored ova dva proizvoda

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #14 u: Siječanj 12, 2011, 15:51:45 poslijepodne »
Kami super izgleda!  :klap:

Čitao sam da su dosta plašljivi, da pobjegnu i skrivaju se čim ih pogledaš, a kamoli hendlaš...

Kakav je tvoj?
zavisi sve od kameleona, moj je bio naucen na ruke, i nakon 2-3 dana u novom terariju kod mene je poceo silaziti dolje i gurati vrata kada bi netko od ukucana dosao pred terarij, ako radim nesta u terariju obavezno mi se penje po glavi, rukama, kako meni tako i ostalim ljudima. iznenadio sam se sa njegovim ponasanjem.

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #15 u: Siječanj 13, 2011, 10:30:52 prijepodne »
Krasan je kami, bas voli u setnjice  :D

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Siječanj 13, 2011, 10:49:06 prijepodne »
fala, da obozava setnju jel je u terariju cijeli dan u pokretu a kad mu otvorim juri odma van makar mu dajem hranu

Offline zmijoljubac rk

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Siječanj 29, 2011, 18:32:11 poslijepodne »
kolki mu treba terarij???

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Siječanj 29, 2011, 19:15:25 poslijepodne »
kolki mu treba terarij???

neke minimalne dimenzije bi trebale bit 60x90x60 ali uvjek je pravilo sto veci to bolji, zavisi kolko imas mjesta u stanu-kuci za zivotinjicu, moj je 80x200x100 DxVxŠ

Offline zmijoljubac rk

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 29, 2011, 19:21:08 poslijepodne »
puno hvala :)