Kolovoz 03, 2025, 01:40:40 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: hoce li...  (Posjeta: 1706 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jakov_os

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
hoce li...
« u: Siječanj 15, 2011, 14:07:19 poslijepodne »
...mi ancistrusi papati biljcice ako nema algi za papanje? unaprijed fala na odgovorima... :)
rođen da peca, nateran da radi...

Offline Boti

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: hoce li...
« Odgovori #1 u: Siječanj 15, 2011, 15:15:40 poslijepodne »
Da li če papati ,pa čovječe moji če pocicati sve do čega dođu  :D, ako kome trebaju nek mi javi ja ih imam dosta -pa nek cuclaju drugdje

Offline jakov_os

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
« Odgovori #2 u: Siječanj 15, 2011, 15:45:06 poslijepodne »
znaci ak ocu ancije... moram prvo razvit koloniju algi u akavriju, da mi neppojedu ovo malo trave sto imam...  :D
rođen da peca, nateran da radi...

Offline Boti

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 15, 2011, 15:59:53 poslijepodne »
Meni su ih uvalili prije godinu dana sada su beštije, malo ljeni valjda starost

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Siječanj 17, 2011, 09:13:36 prijepodne »
Jakove, moraš hraniti ančije jer će umrijeti od gladi... oni ne jedu bilje već samo stružu alge sa bilja...

Postoji hrana (tabletice) za ancistruse, plehostomuse i ostale L-ove koji su biljojedi (algojedi) uz te tabletice redovito ih hrani sa: kuhanom tikvicom, kuhanom brokulom, kuhanim keljom i drugom hranom kojom se oni hrane...

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Siječanj 17, 2011, 15:05:07 poslijepodne »
Jakove, moraš hraniti ančije jer će umrijeti od gladi... oni ne jedu bilje već samo stružu alge sa bilja...

Postoji hrana (tabletice) za ancistruse, plehostomuse i ostale L-ove koji su biljojedi (algojedi) uz te tabletice redovito ih hrani sa: kuhanom tikvicom, kuhanom brokulom, kuhanim keljom i drugom hranom kojom se oni hrane...
Plavi ja sam svoje redovito dodatno hranio sa tabletama i povrćem, povremeno čak i sa jabukom i bez obzira na to pobrstili su mi echinodoruse i hygrophile. Nisam mogao vjerovat ali eto takav je bio slučaj kod mene. S tim da su počeli jest bilje pola godine nakon formiranja akvarija a ne odmah u startu  -?
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Siječanj 17, 2011, 15:09:09 poslijepodne »
E moj Artal, kada je netko gladan brsti sve na što naiđe  :'( :D :D

Offline artal

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 17, 2011, 15:17:39 poslijepodne »
E moj Artal, kada je netko gladan brsti sve na što naiđe  :'( :D :D
U tome i je stvar, nema šanse da su bili gladni. Bilo ih je samo 5 i osim tableta često su dobijali blitvu, tikvicu i slično. A jabuka (komad ne cijela) je bila redovito u akvariju i na nju bi se zakačili dok ne bi ostala samo kora  :D :D

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #8 u: Siječanj 17, 2011, 15:28:32 poslijepodne »
Ma samo šala, slažem se sa tobom ali...

Sve ribe, a posebno ribe iz porodice algojeda i biljojeda zbog specifičnog probavnog sustava (crijeva su puno duža nego kod riba mesoždera), stalno su gladne a algojedi i biljojedi osim što su stalno gladni trebaju jako velike količine hrane kako bi zadovoljili svoje dnevne potrebe... U prirodi postoji obilje onih tankih zelenih algi pa su ribe u prirodi zadovoljne svojom prehranom dok je u akvarijima velika oskudica algi koje jedu ove ribe a s obzirom da ih mi pretežno hranimo jednom do dva puta dnevno naše ribe (o kojima govorimo) zaista gladuju.

Ako mi ne vjeruješ napravi pokus i u jedan akvarij ubaci pola skuhane tikvice i ubaci jednoh velikog ancistrusa i vidi koliko će pojesti prije nego ode na mirovanje i koliki će mu biti trbuh pa to usporedi sa količinom hrane koje si ti davao onoj petorici pa sam zaključi da li su imali dovoljno ili bi pojeli još više da si im ubacio još više hrane...

Offline Boti

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 17, 2011, 18:12:18 poslijepodne »
Da pitam nekog od vas , dali zna koliko dugo žive ancis. imam ih u 120l. akvariju 4 kom. sada su več prilično veliki ,najradije ih nebi imao jer puno kake da ne kažem kad zamahne repom odma digne sve i svašta u zrak koda imam kita. nekako mi ih je žao maknuti ali jednostavno nezna šta da radim brzo zamute vodu.

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #10 u: Siječanj 17, 2011, 21:01:45 poslijepodne »
Ja upotrebljavam i kuhanu blitvu.. nakon kuhanja uzmem ženin mikser i izmiksam. Potom to sledim i dajem po malo ancistrusima. Za recimo živorotke u tu blitvu stavim i malo češnjaka. Hranim ih s tom hranom dva puta tjedno.
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #11 u: Siječanj 18, 2011, 09:11:32 prijepodne »
Da pitam nekog od vas , dali zna koliko dugo žive ancis. imam ih u 120l. akvariju 4 kom. sada su več prilično veliki ,najradije ih nebi imao jer puno kake da ne kažem kad zamahne repom odma digne sve i svašta u zrak koda imam kita. nekako mi ih je žao maknuti ali jednostavno nezna šta da radim brzo zamute vodu.

Boti, stavi oglas na forum i zamijeni ih za druge ribe ili ih prodaj a što se tiče da kada zamahnu repom sa poda dižu sve i svašta to je znak da prilikom tjedne izmjene vode ne usisavaš dno akvarija te da previše hraniš svoje ribe (jednom dnevno je dovoljno ako nisu mlađ a jednom tjedno trebaju gladovati)...

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #12 u: Siječanj 18, 2011, 10:41:20 prijepodne »

Boti, stavi oglas na forum i zamijeni ih za druge ribe ili ih prodaj a što se tiče da kada zamahnu repom sa poda dižu sve i svašta to je znak da prilikom tjedne izmjene vode ne usisavaš dno akvarija te da previše hraniš svoje ribe (jednom dnevno je dovoljno ako nisu mlađ a jednom tjedno trebaju gladovati)...
Ev jedno pitanje da ne otvaram temu i tako to ... Jle mogu ribe gladovta 2 dana recimo Subotom i Nedjeljom (4 Gupy-a,6 Paleatusa i 4 Apirstrogamme Cacatoudies)

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #13 u: Siječanj 18, 2011, 11:37:03 prijepodne »
Ribe mogu gladovati 5 i više dana bez nekih posebnih problema ali nakon ponovnog početka hranjenja moraju se hraniti po malo uz obavezan dodatak vitamina...

Offline artal

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 18, 2011, 12:05:59 poslijepodne »
Venome tek si nabavio apistogramme a već gledaš kako ćeš ih pustit da krepucnu od gladi  :D :D :D

Offline Boti

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 18, 2011, 14:33:40 poslijepodne »

Plavi, hvala na savjetu probaču ih zamjeniti mada su mi baš guba, a što se tiče vode , nakon tjedne izmjene usisavam ja cijelo dno, jedino ih nisam probao staviti na dijetu gladovanja par dana probaču tako,inače mislim da ču morati smanjiti broj riba u akvariju jer su mi se namnožili pa mi se čini da ih imam dosta; 4 gupy , 5 tetri , 4 ancistr., skalar, boti , 2 nigrića ( mužjak i ženka ) ,