Srpanj 29, 2025, 21:51:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoc, jel bolestan  (Posjeta: 1243 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Pomoc, jel bolestan
« u: Siječanj 02, 2011, 16:40:24 poslijepodne »
Cini mi se da je ovaj decko bolestan, kada sam ga dobio bio je aktiviniji te mu je rep bio ljep, rasiren. No, sada je skupljen i cudan mi je. Sto vi kazete sta s njim?
Pliva tako defektno, kao da mu je malo sidro oko repa te ga vuce spram dole.. Za sada jos jede hranu.

AKVARIJ:
-   60x32x40 65L
-   25 C
-  prve ribice, prije nekih 1mj
-   vodu mijenjam svaka 10 dana 15-20%

FILTER:
-   Vanjski, fluval 105
-   filter materijal vata,spuzva,2 vrste keramike.

STANOVNICI:
Guppy 6 cura i 3 decka, 2:1
Ancistrusi 4 kom
Cory. Panda 6 kom
Helene 2 kom
Hranim 2x na dan ujutro i navecer
« Zadnja izmjena: Siječanj 02, 2011, 17:00:50 poslijepodne od valu »

Offline bettazg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 59
Odg: Pomoc, jel bolestan
« Odgovori #1 u: Siječanj 02, 2011, 18:03:46 poslijepodne »
I ja sam prije imao takav problem. Muški guppy je ima o sku pljenu peraju prema dolje i nakon tjedan i pol bio je mrtav :dead:.
Cayman 110 PRO, 230L

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 02, 2011, 18:08:42 poslijepodne »
I ja sam prije imao takav problem. Muški guppy je ima o sku pljenu peraju prema dolje i nakon tjedan i pol bio je mrtav :dead:.

Hmm ne znam sta da sada bas radim. Ne znam jel nesto zarasno ili mu se mozda i situacija poboljsa. Ako je nesto opasno za druge ribice najrade cu ga ubaciti u neki mali 5l  da ga promatram pa sta bude - bude. Ne znam...

Offline bettazg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 59
« Odgovori #3 u: Siječanj 02, 2011, 18:12:05 poslijepodne »
Bez brige nije nis zarazno i ne steti drugim ribicama.Moguce da je ribica vec malo starija
« Zadnja izmjena: Siječanj 02, 2011, 18:15:46 poslijepodne od bettazg »
Cayman 110 PRO, 230L

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 02, 2011, 22:14:59 poslijepodne »
Bez brige nije nis zarazno i ne steti drugim ribicama.Moguce da je ribica vec malo starija

A ako je to to onda sra..e, kupio sam ga prije 2 tj.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Siječanj 03, 2011, 11:48:27 prijepodne »
Pozdrav Valu, ovako se ponašaju ribe koje su otrovane amonijakom s nusproduktima (nitrati, nitriti, nitrozamini).

Znači, konkretan je problem u lošoj kvaliteti akvarijske vode.

Što napraviti?

Odmah krenuti na popravljanje kvalitete akvarijske vode i to na slijedeći način:

1. promjena 50% vode s time da dobro usišeš podlogu
2. oprati filter materijal u akvarijskoj vodi
3. iz filtera odmah baciti vatu i više ju ne stavljati jer ona smanji protok vode u filteru i 50% a to je najčešći uzrok povečanja nivoa nitrata u vodi. Vatu zamijeni sa akvarijskom spužvicom što manjih otvora
4. nakon promjene vode ulij duplu dozu Easy Life FFM-a
5. slijedeči dan ulij duplu dozu vitamina na hranu ili u akvarij (JBL Atvitol ili Sera Fishtamin)
6. slijedeći dan opet dupla doza FFM-a
7. slijedeči dan dupla doza vitamina
sedmi dan promjena 30% vode uz dodatak propisane doze FFM-a a slijedeći dan propisana doza vitamina

Vodu mijenjaj jednom tjedno cca 25 do 30% a nakon toga dodavaj FFM a slijedeći dan vitamine.
Ribe hrani samo jednom dnevno po malo toliko da za par minuta pojedu svu hranu a jednom tjedno mora biti dan bez hrane. Daj im raznovrsnu hranu.

Za ovu ribu nisam siguran da će se izvuči ali ako odmah kreneš sa ovim postupkom možda se i izvuće, pozdrav i javlja što si poduzeo i kako su ribe.

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 03, 2011, 12:04:14 poslijepodne »
Pozdrav Valu, ovako se ponašaju ribe koje su otrovane amonijakom s nusproduktima (nitrati, nitriti, nitrozamini).

Znači, konkretan je problem u lošoj kvaliteti akvarijske vode.

Što napraviti?

Odmah krenuti na popravljanje kvalitete akvarijske vode i to na slijedeći način:

1. promjena 50% vode s time da dobro usišeš podlogu
2. oprati filter materijal u akvarijskoj vodi
3. iz filtera odmah baciti vatu i više ju ne stavljati jer ona smanji protok vode u filteru i 50% a to je najčešći uzrok povečanja nivoa nitrata u vodi. Vatu zamijeni sa akvarijskom spužvicom što manjih otvora
4. nakon promjene vode ulij duplu dozu Easy Life FFM-a
5. slijedeči dan ulij duplu dozu vitamina na hranu ili u akvarij (JBL Atvitol ili Sera Fishtamin)
6. slijedeći dan opet dupla doza FFM-a
7. slijedeči dan dupla doza vitamina
sedmi dan promjena 30% vode uz dodatak propisane doze FFM-a a slijedeći dan propisana doza vitamina

Vodu mijenjaj jednom tjedno cca 25 do 30% a nakon toga dodavaj FFM a slijedeći dan vitamine.
Ribe hrani samo jednom dnevno po malo toliko da za par minuta pojedu svu hranu a jednom tjedno mora biti dan bez hrane. Daj im raznovrsnu hranu.

Za ovu ribu nisam siguran da će se izvuči ali ako odmah kreneš sa ovim postupkom možda se i izvuće, pozdrav i javlja što si poduzeo i kako su ribe.

Kasno ribica je krepala, no ove druge ribe su dulje tu i nemaju nikkave negativne pojave... Dapace jako su mi zivahne ribe s prekrasnim bojama. Ako su nitrati prvi bi ih primjetili cory. pandice koje su jako osljetljive na njih, a malisani toliko veselo kopaju po dnu da ne vidim paniku u tom podrucju...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #7 u: Siječanj 03, 2011, 13:24:39 poslijepodne »
Čuj ova je riba očito bila pod stresom i smanjenog imuniteta  a ove savjete primjeni jer češ napraviti samo dobro svojim ribama, pozdrav.