Poštovanjski,
znam da je ovo pitanje mnogo puta dotaknuto i prožvakano u raznim temama ali nisam našao konkretan odgovor i unificirano mišljenje pa da pitam:
Budući da na svom filteru imam mogućnost štelanja jačine protoka vode, da li da držim otvoreno do kraja ili da bude malo smanjeno? Pitam jer ako je na full, voda se dosta jako mreška pa bi mi bilo žao da izlazi Co2 van (koristim Easy Carbo). Osim toga da li je bolje da voda "šiba ko luda" ili da laganini mreška površinu i što se više zadrži u filteru? Ja mogu na ovom filteru i odrnuti do kraja a vodu usmjeriti malo prema dnu, tako da protok bude na full a mreškanje malo manje. Šta da radim, a da rješenje nije skok s balkona?

E da, u akvariju je cca 145-150L vode, filter je Wave Monarka 700 sa protokom od 650 l/h, a napučenost je maksimalna unutar pravila 1 cm odrasle ribe = 1,5 l vode (iako su sve moje ribe bebači u pelenama) Šta ću jadan kad sam kod kupovine ribe kalkulirao na određenu stopu smrtnosti kod transporta i unosa al sve žive sunce im kalaisano

Nadam se da će odgovori pomoći i drugima.
Tnx