nisam napisoa da če ženka nadrljat od mužjaka jer je svaka riba pravilo za sebe a k tome i nema fiksni pravila ko i kod ljudi.....sto ljudi sto čudi tako i kod riba..
neke se ribe slažu neke ne, tako i bette .....neke če trpiti mužjaka ili mužjak ženku nek ih je i više neke neče ..napisao sam imao sam dvije ženke i mužjaka bilo je skladno i družili su se normalno u akvariju bez rata i tuče kao i normalna druga riba.......
bitno im je samo da ima bilja da se sklanjaju i one vole da odmaraju na lišču da na tim biljkama i odmaraju......a akvarij je dovoljno velik da se i mimoiđu bez problema......
kod kolege s posla su se i mrijestile u akvariju od 150 litara ....bili su jedan mužjak i jedna ženka bette, mrijest je bio da on nije ni htio ni znao da ima mlade, samo je jednom vidio mlade u akvariju...
kako sam kazao čudnih stvari ima ....a sljepih pravila poput štiva u knjigi tu nema.......kod nekih uspejeva a nežele da im uspije, dok drugi teže da nešto postignu u akvariju i s ribama a neuspjeva im ma kako se držali nekih pravila o ribama ili knjigama.......
isksutvo je največe pravilo u svemu pa tako i u ovom, kao i ono što se desi u akvariju........