Zvali me iz Zoo magazina mogu li napraviti reportažu o zmijama i gušterima koje imam kao kućne ljubimce. Kažem ajd ok, nek se i o njima piše.
Došao novinar i fotograf i od svega što sam rekla novinar je napravio potpuni kupus od informacija, pogrešno citirao i slično.
Prvo krivo navodi cijenu brazilske dugine boe

Drugo spomenula sam naš forum na akvarij.net i Matijinu teraristika.hr a novinar napiše - teraristika.com

Čitam dalje i mrak mi pada na oči.
Citiram " potrebno im je 12 sati svjetla ljeti, a zimi 10 i to je jedina briga koju traže". A to što sam ja pola sata pričala o tome kako svaka životinja traži svoju mikroklimu, uzalud sam trošila riječi

Lijepo sam mu rekla kako na početku nisam znala bolje pa sam za prvu zmiju prilagodila akvarij u terarij - i naglasila kako je to bila jedna od loših početničkih stvari koju sam napravila, radi ventilacije i blablabla puno ja njemu toga napričala a on napiše -"jedini veći trošak je kupnja terarija koji stoje oko 1000kn, no može se proći znatno jeftinije prilagođavanjem akvarija".
Spominjala ja i Cites a on napiše -"Za držanje zmija nisu potrebne nikakve dozvole osim ako nije riječ o otrovnicama ili ugroženim vrstama".
Na ovo sam se odvalila od smijeha - "jedino ne dopuštam da ih ljudi stavljaju oko vrata jer za zmije je prirodno da se omotavaju a to nije ugodan osjećaj" - otkud mu ovo još mi nije jasno

Ali pazi ovog završnog bisera za kojeg ne znam bi li se smijala ili plakala - "Potomke svojih neobičnih k.lj, još nije imala jer su to sve relativno mlade zmije, no kad bi ih dobila teško da bi ih sve uspjela udomiti jer zmije daju 30do 40 mladih. Trebala bi ih držati u inkubatoru i čekati da ih netko poželi, ali toliko veliki interes ne postoji."
Zaista nisam mislila da mu trebam reći i osnove biologije, u šoku sam od ovog napisanog.
I za kraj imam jednog psa, kujica čivave je bila kod mene na čuvanju i socijalizaciji prije udomljenja a novinar napiše kako imam 2 psa, koji su tu bili prije terarijskih životinja. A čivava došla 10 dana ranije i evo više nije kod mene jer je udomljena. Mislim pa je li čovjek gluh, smotan ili jednostavno jako loš novinar ne zna ni ja sama.
Moral sam ovo podijeliti s vama, od sad više nikakvi pisani mediji ne dolaze u obzir.
Žalosno, pa ako ideš raditi prilog o nečemu pa daj se makar malo informiraj

Trebala sam znati na što će ličiti članak kad me pitao - pa zar boe nisu otrovnice?
Terarijske životinje koje imam su: mliječna (sinolae), getula california, morelia bredli, braz.dugina boa, leopard gekon i bradata agama - njemu je valjda to sve isto

Nek ulovim vremena pa vam ovih dana skeniram članak. Ajd jedno su fotke dobre, članak je katastrofa.