Koliko ga stavljate na 50l vode i koliko dugo ostavljate u akvariju?
Pa nisam nikad nasao/trazio neke mjere..na mojh cca 160 litara vode stavljao sam dvije-tri glavice cesnjaka, zdrobljene u najlonki, i to bi unutra stajalo oko 2 dana, pa bi isle svjeze glavice. Osim toga, kapa se sok od cesnjaka po hrani za ribe - tj puno je lakse zdrobiti 5-6 glavica česnjaka pa staviti hranu na to da upije sok, a tako bi obično i komadici cesnjaka priljepljeni na hranu dosli do riba, iako nisu to htjele jesti.
Posto bakar koji se nalazi u ljekovima protiv parazita ubija koralje, lijekovi se ugl ne smiju koristiti (osim specijalnih). Pa je fora tome da je chesnjak neka vrsta prirodnog antibiotika, tak nesto, i povecava imunitet ribe, koja se onda uspjesno bori protiv icha ili drugih parazita, a paralelno tome se stavi i UV lampa koja parazite dokrajci.
Postoji i hrana za morske ribe, Ocean Nutrion sa velikim udjelom cesnjaka u sebi, da se ribama poveca imunitet...to je dosta kvalitetna hrana, i ja sam misljenja da se moze davati i slatkovodnim ribama, koje od toga mogu imati samo koristi.