Pozdrav svima evo nakon nekog vremena mene ponovno ovdje.
Napokon sam slozio svoj novi aq od nekih 300l - 120x50x50.
Napravljen je od stakla 8mm sa ojacanjima na dnu i u vrhu kao i jednim poprecnim (drugo ojacanje mi je smetalo pa sam ga otkinuo) u gornjoj zoni, odnosno poprecna precka.
Unutar samog akvarijum je stalo oko 230l vode. Pijesak je kvarcni negdje 1-3mm nekakve smedje boje-opran jedno 30 puta, a kamenje je sa lokalnog brda koje sam prethodno isprao u slanoj vodi. Grijac je Atmanov 300w, a pumpa je takodje Atman AT104 od 2000l/h. Trenutno mi izgleda super, posto je u roku od dva sata precistio kompletnu vodu koja je bila dobro zamucena prilikom punjenja aq. Neznam da li je dovoljna???
Pozadinu sam odradio sam kao i pregradni filter koji se nalazi u desnoj strani aq.
Zapremina samog filtera je oko 30l, trokomorni je i unutra sam od filter materijala stavio sljedece: aq. sundjer zeleni i crni

, perlon vata, keramicke kugle, aktivni ugalj (ne znam da li je uopste potreban).
Osvetljenje je 1 aqua glo lampa od 90cm - 30w, kao i dodatni moonlight koji sam napravio kombinacijom plavih i bijeih LED dioda.
Poklopac je napravljen od lexana(forexa ili polikarbonata). Izuzetno je lagan sto mu je odlicna prednost. Preko samog lexana sam lijepio PVC foliju u sivoj boji.
Pozadina je izradjena od stiropora koji sam "mazao"sa fug masom.
Meni licno pozadina nije ispala bas najbolje, ali se nadam da ce sa pojavom algi da dobije prirodniji izgled. Takodje i sam poklopac zasluzuje jedan minus a to je da se iz unutrasnje strane "providi" svjetlost. To cu pokusati da popravim lijepljenjem PVC folije sa unutrasnje strane.
Akvarijum je napunjen prije pet dana i sada je u fazi cikliranja.
Od riba koje planiram unutra su sljedece:
Pseudotropheus maingano
Pseudotropheus demasoni
Pseudotropheus kingsizei
Labidochromis carleus
Labidochromis chisimulae
Labidochromis mbamba
od svake vrste po jedno 5-6kom.
U privitku postavljam slike akvarijuma pa dajte malo komentara kako samog akvarijuma tako i kombinacije riba koje ce da idu unutra.