prije svega dobrodošao..malo si me u početku zbunio ali ajde..
moj savjet a prepostavljam da će se sa time složiti svi je da se ne opterećuješ testerima,ro vodom,co2 i neznam čim sve već.kreneš korak po korak a priroda će napraviti sve ostalo.
dakle; namoči tu zemlju bar dva tjedna,to šta ispliva odstvani,svaka dva tri dana promješaš zemlju,doliješ vodu i tako bar dva tjedna.staviš zemlju,stavi pijesak 2-4 mm zrno.grijač,filter i to je to. ako imaš bilje slobodno ga upikni kako tvom oku paše.na početnoj imaš gdje koja biljka otprilike ide i kako brzo i koliko visoko raste pa se vodi s tim.ako imaš u akvariju par biljčica neće ti trebati co2.on dolazi do izražaja kod jače zasađenih akvarija.čim složiš ovo osnovno(zemlja,pjesak,filter,grijač) i napuniš vodom,paljenjem tehnike akvarij započinje sa cikliranjem.vidila sam da spominješ 4 neonke.moj savjet je da ih ne pališ odmah sve nego jednu ako imaš opciju ili dvije ako su u kompletu. biljke možeš dodavati kada god ti srce poželi.odmah,nakon sat vrimena,nakon dva dana,nakon godinu,niti ribice smetaju sađenju bilja niti će bilju išta biti. za početak gledaj da to bude neko nezahtjevno bilje jer ćeš se u protivnom izgubiti sa toliko informacija u glavi.do ubacivanja prvih ribica u akvarij pričekaj bar dva - tri tjedna,tada mogu prvo čistači unutra. ostale ribice ubacuj postepeno.zasađeno bilje će ti prvo neko vrijeme mirovati da se prilagodi novom akvariju pa će tek onda početi rasti.kada budeš imao više bilja tada ćeš moći razmišljati o dodavanju rasvjete,makro mikro elementima,co2 i ostalome a do tada ne kompliciraj si život. saživi sa svojim akvarijem i skupa iz dana u dan napredujte. sretno!!