Srpanj 19, 2025, 19:06:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoc za diskuse,crijevni paraziti  (Posjeta: 5176 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline seffah

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: pomoc za diskuse,crijevni paraziti
« Odgovori #25 u: Svibanj 31, 2010, 12:30:49 poslijepodne »
Veoma sam vam zahvalan za ove informacuje o izgledu izmeta kako bi se uspostavila ispravna dijagnoza. Kod mene je bas kod dva diskusa problem sa ovom meni se cini najgorom verzijom izmeta (siri i providan)
Narucio sam preko net-a Kusuri wormer+ i odradio jedan tretman, sutra cu drugi bas kako je po uputstvu. Ne treba povecavati temperaturu, niti mijenjati vodu, samo ako ima puzeva treba ih izvaditi. Evo sta na njihovoj oficijelnoj stranici kazu o proizvodu

Worms are a fact of life for discus; every discus carries its own complement of worms. When in good health these worms are not a problem, but as soon as the fish is stressed or bullied etc its natural immunity is compromised and worms can take a hold and cause havoc.

A sure sign of a worm problem is when a discus still eats, yet is wafer thin with the famous pinched in look above the eyes. New wormer plus will rid discus of tapeworms, leeches, gill flukes, body flukes, and internal helminths such as round worms, pin worms, nematodes, hydra, ick, velvet and protozoa plus a host of other pest. This product can be mixed with other aquarium products and medications. Please note that some types of snails (NOT ALL SNAILS) but some strains of snails can be killed by wormer plus. So if you have pet snails that you do not want destroyed, it would be best to remove them for four days while using this product. Then carry out a 25% water change on day five after treatment, and add them back on day six. Although a second dose after seven days may be needed in heavy infestations of flukes, or if treating for Hexamita. So when your discus looks emaciated or just worn out use new wormer plus on a regular basis and do them a favour. Using new wormer plus once a month will help to keep your valued discus and tropical fish in tip top health. It is not necessary to turn off U/V sterilisation during its application, but it is advisable to remove carbon etc whilst using this medication for full effect. This product can be used with rays and is safe to use in aquariums with plants, and it will not harm the biological filtration in your filters.

Not to be confused with the old wormer plus, the new version has a different mix of ingredients and is manufactured by Kusuri products ltd that holds a manufacturing licence to this product. It is different to the recently used powdered wormers. Flubendazole is still the main active ingredient in the new version, then naturally sourced calcium carbonate acts as a gentle booster and pick me up after the pests are killed. This product does not contain antibiotics and is still marketed with the small animal exemption scheme. It is 100% legal; VMD approved, passed with risk phrases also safety phrases and has been covered with a COSHH sheet. The new wormer plus has a easy to use 30 gallon measuring scoop (supplied) in every pack which is another improvement, making it easy to measure out and to administer the treatment. Instructions are on the back of every pack. This wormer will not raise your PH, TDS or GH, if fact with the many test Kusuri and Plymouth discus have done you may get a slight drop. Great news for Amazon species. Now keeping your favourite tropical fish has never been easier.

A evo i kako se upotrebljava
http://www.youtube.com/watch?v=ATj0QziC-Vg&feature=player_embedded

Offline dossier

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #26 u: Svibanj 31, 2010, 17:15:52 poslijepodne »
odlucio sam poslusat Plavog jer akvariji sad je biloski mrtav i mozda bolje odmah to na pravit jer ako cekam ionako ce uginut sve...danas  kad sam dosao s posla dao sam im jednu kockicu larva i nastao je kaos! doslovno su se svi diskusi trgali za tim larvama odmah dobili boju,prije toga sam provjerio skrge dal svima rade i trenutacno rade...  woohoo :)  izmet na par njih je sad smeđi,druge nisam vidio...upravo sam sa smjeskom gledao kako jedu jer stvarno mi je bilo drago!! :zagrljaj:

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Svibanj 31, 2010, 18:35:54 poslijepodne »
koliko vode treba mijenjat nakon tretmana nematolom,nije precizirano u uputstvima...?

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #28 u: Lipanj 01, 2010, 09:41:47 prijepodne »
Za diskuse je najvažnije da hlapljivo uzimaju hranu i tada nema nikakve brige za njihovo zdravlje, međutim, jako je bitno da je hrana sa kojom ih hranimo dobro izbalansirana sa hranjivim tvarima a još je važnije da je dobro izbalansiran odnos biljaka (celuloza i ugljikohidrati) u odnosu na bjelančevine. S obzirom da su diskusi ciklidi u njihovim bi obrocima ipak trebala prevladavati biljna hrana.
Ovdje mnogi ljudi griješe pa diskuse hrane pretežno sa proteinskom hranom i ugljikohidratima a celuloza je minimalno zastupljena. Kada se radi hrana za diskuse sa goveđim ili purečim srcem u tu hranu potrebno je izmiksati i dosta kuhane blitve, špinata i puno spiruline (alge). Također je potrebno barem jednom tjedno diskuse hraniti samo sa kuhanom blitvom, ili špinatom ili tikvicom.

koliko vode treba mijenjat nakon tretmana nematolom,nije precizirano u uputstvima...?

Ja sam nakon ovakvih liječenja mijenjao oko 50% vode (u uputstvu piše 80%) a nakon promjene filtrirao sam vodu 1 dan sa aktivnim ugljenom te sam slijedeči dan promijenio još malo vode cca 20-30% sa vodom koja je odstajala 24 sata i u koju nisam dodavao nikakvu kemiju te sam odmah započeo sa liječenjem protiv drugih parazita.

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Lipanj 01, 2010, 23:54:26 poslijepodne »
dali bi bilo dobro kad krenem s Flagelolom drugi i treci dan ubacit jos po 1ml ?na pocetnih 4 ml....danas opet skrge zatvorene..??! -?

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #30 u: Lipanj 02, 2010, 09:13:03 prijepodne »
Ja sam ubacivao (pojačavao doze lijeka) prvi i drugi dan liječenja a treči se više nisam usudio jer je zaista jak lijek.

Za škrge se nemoj brinuti, sve će se to stabilizirati za koji tjedan, naime, iako si pobio škržne parazite, na površini škrga se i dalje pojačano luči sluz bilo zbog oštečenih mjesta na kojima je bio pričvrščen parazit bilo zbog regeneracije sluzokože.

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Lipanj 15, 2010, 18:44:46 poslijepodne »
proslo je par dana od zavrsetka lijecenja i sad je sve ok,ribe jedu,imaju normalnu bojoju i stalno su naprijed na staklu i nisu vise plasljive...osim jedne! i ona jede i ima dobru boju ali malo vise boravi iza u akvariju pod liscem i jos uvijek ma bijeli izmet,danas je bio cak dosta dugacak...jel to normalno zbog stresa na ljekove ili bas i nije s obzirom da su ostale ribe dobro? pliva i ona okolo ali ne toliko koliko druge...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #32 u: Lipanj 16, 2010, 09:15:51 prijepodne »
Najbitnije je da ribe dobro jedu i da se ne skrivaju.

Normalno je da bijeli izmet izlazi još neko vrijeme jer je glavni sastojak takvog izmeta sluz a koja nastaje kao reakcija crijeva na oštečenja koja su napravili paraziti.
Ribe znaju još nekih desetak dana imati sluzav izmet a koji se boja u boju hrane koju riba jede.

Zar si već ponovio i liječenje sa Nematolom? (prošao si liječenje sa Flagelolom, Tremazolom i Nematolom?).

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Lipanj 16, 2010, 14:21:47 poslijepodne »
tremazol jesam vec 2 puta flagelol jednom a nematol drugi put ide za 6 dana...poslusao sam savjet da porobam sa kuhanim povrcem i lude su za tim....skuhao sam ga dosta i zamrznuo pa im svaki dan dam kockicu jednu i svi jedu,diskusi,neonke,cistaci...imam jos pitanje u vezi karantene,dali i tamo sve ljekove moram dat po 2 puta,s obzirom da pise da se nematol drugi put daje da se ubije sto se iz jajasca izleglo...?dali ta jajasca postoje i u ribama ili samo po akvariju?

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #34 u: Lipanj 16, 2010, 14:32:23 poslijepodne »
Drago mi je da jedu povrče jer je povrće jako bitno u prehrani diskusa...

U karanteni se ne bi trebao ponavljati postupak ako je odmah nakon liječenja promijenjena sva voda.
Ako nisi promijenio svu vodu onda postoji opasnost da je neka od larvi ponovo ušla u tijelo ribe...

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Lipanj 18, 2010, 16:52:03 poslijepodne »
toj jednoj,njoj konstantno visi taj bijeli izmet koji je dugacak par cm...kad odpadne,odmah krene novi...jel to normalno nakon lijecenja? kao neko ciscenje il nesto...??

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #36 u: Lipanj 19, 2010, 03:01:35 prijepodne »
Da normalno je još nekih deset do 15 dana nakon liječenja.

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Lipanj 19, 2010, 12:44:21 poslijepodne »
koji lijek bi  mogao bit dobra alternativa tremazolu,koji se da lakse nabavit,jer ovog tremazola nema nigdje...?

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #38 u: Lipanj 21, 2010, 08:48:52 prijepodne »
Možeš koristiti JBL Argudol ali njega nisam koristio pa ne mogu kazati koliko je uspješan probaj pa nam javi.

Ovaj Tremazol znam da se može nabaviti u Zagrebu u Zoo Shop- Tukano.  http://www.tukano.hr/default.cfm?Kat=0202&KatK=010205&MC=015

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Lipanj 21, 2010, 16:15:22 poslijepodne »
tamo sam nabavio prvi put i bio je zadnji,cak je i rok trajanja istekao prije mj dana...rekli su mi da ni sami ne znaju koliko bi trebao cekat za naruđbu...probat cu sa ovim jbl,treba mi za karantenu..a sta vi mislite o UV sterilizatoru?i dali imate iskusta sa furamor-P lijekom od Aquarium Munstera?

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Lipanj 23, 2010, 15:52:27 poslijepodne »
zna li tko....?

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #41 u: Lipanj 23, 2010, 16:00:15 poslijepodne »
Pozdrav,

imam pozitivno mišljenje o UV sterilizatoru ali on ne može rješiti niti parazite niti bakterije u akvariju već samo smanjiti njihov broj a što je već velika stvar.

Citat:
da li imate iskusta sa furamor-P lijekom od Aquarium Munstera?

Na žalost nisam probao koristiti ovaj lijek, ja naime savjetujem samo liječenje sa lijekovima koje sam osobno isprobao.