Srpanj 27, 2025, 16:23:14 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Help  (Posjeta: 889 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mayers

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
Help
« u: Kolovoz 23, 2010, 18:15:20 poslijepodne »
ljudi imam problem samo takav sam ga ne mogu rijesit  :) salim se zanimaju me uzroci znaci svaki 2-3 dan jedan ciklid ubijen znaci interesuje me opcenito sta je uzrok da napadaju jedni druge ako kome nije mrsko ili mu je dosadno nek se raspise bilo bi mi od velike pomoci
Unaprijed hvala...

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
Odg: Help
« Odgovori #1 u: Kolovoz 23, 2010, 22:33:21 poslijepodne »
kao prvo,dobrodosao medju ciklidase a kao drugo:  koliki ti je akvarij, kako je uredjen, koji su ciklidi unutra, koliko ih je,daj malo informacija , pa ce ti netko i odgovoriti. ;)
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #2 u: Kolovoz 23, 2010, 23:54:15 poslijepodne »
Imaš u akvariju ubojicu ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Kolovoz 24, 2010, 08:44:27 prijepodne »
Znaš i sam da su ciklidi teritorijalne ribe te da je uobičajeno da se mužjaci međusobno mlate... Međutim, ako je akvarij dovoljno veliki i ako nema previše riba a dovoljno je mjesta za skrivanje, nakon što se uspostavi hijerarhija stanje bi se trebalo stabilizirati.

U vodi mora biti dovoljno mineralnih soli (sol za ciklide) i vitamina jer njihov nedostatak također potiće tučnjavu i kanibalizam.

Jesi li najsigurniji da ribe ne ugibaju zbog loše kvalitete vode ili zbog nekakve bolesti?

Bilo bi sjajno kada bi sa nama podijelio više informacija o litraži, vrsti i broju riba te o kemijskim karakteristikama vode... Fotografija naravno...