AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, 42L
- temperatura,: nazalost 29 stupnjeva..

- parametri vode (ako se znaju),: neznam
- vrijeme od pokretanja akvarija, 4 ili 5 mj
- kad su useljene prve ribice, 2 tj se ciklirao pa sam stavila ribe (imala sam 1/4 stare vode i stari filter)
- period i količina mijenjanja vode: tjedno 1/5
FILTER:
- tip i marka filtera: vanjski neznam, a unutarnji Atman 360L/h
- način i periodi čišćenja: kada vidim da se smanjio protok, u akvarijskoj vodi
- filter materijal (ima li aktivni ugljen): vanjski ima aktivni ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje: vinova loza, i šljunak kao podloga
- grijač: ugasila, ionako je pre visoka temp...
- pumpa za zrak: ne
- CO2 sustav – kakav: nema
- kemija?: Tetra Plant (planta Min, za bilje) i Multi fit (Aquariumpflege,Wasseraufbereiter)
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka: 6 neonki, 4mollya,3corydorasa i guppyi..
- starost ribica : mollyi vise oko 1 god stari, corydorasi, 1 ima 1,5 god, ostala dva neznam,neonke sam dobila odrasle,a guppya ima svakakvih..
- ima li potencijalnih „terorista“:nema
- hranjenje – koliko i što: hrana za toplovodne ribice, ujutro i navecer, i svako toliko tabletice za dno (jednom tjedno)
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) povišenje temperature i dodavanje male količine planta min i multi fita.
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) nema
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima... molly ribica ima stalno otvorena usta, na gornjoj strani usta kao da je nateceno, ima malo crvenih tockica, a na gornjoj "usnici" kao nesto bjelkasto sluzavo... čini mi se da malo ubrzano diše,jela je normalno ujutro, sada se pocela sakrivati na dnu, ostalih promjena nema.
- kad su se simptomi prvi puta uočili: prije 1h
- pokušaj liječenja, čime: ništa, ničime
- koliko je ribica bolesno, uginuća?: samo ta jedna
- stanje ostalih stanovnika: svi se normalno ponašaju i izgledaju
zanima me kako da je lječim, je li potrebno odvajanje u drugi akvarij, i dali može zaraziti ostale ribe... i dali joj ima spasa.. foto aparat mi ne radi tako da je ne mogu slikati...:/