Srpanj 21, 2025, 17:19:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Trbušna vodenica  (Posjeta: 1395 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
Trbušna vodenica
« u: Svibanj 24, 2010, 06:51:35 prijepodne »
Colisa lalia mi je dobio trbušnu vodenicu i ja sam ga odvojio ali me je strah drugih riba u zajedničkom akvariju
Jel bi mogao staviti nešto u zajednički akvarij radi preventive
Colisa je bila jedno 10 dana u zajedničkom akvariju od kad sam primjetio da je bolesna ali je nisam mogao odmah uloviti

Offline 985plavi

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Trbušna vodenica
« Odgovori #1 u: Svibanj 25, 2010, 11:35:52 prijepodne »
Colisa lalia mi je dobio trbušnu vodenicu i ja sam ga odvojio ali me je strah drugih riba u zajedničkom akvariju
Colisa je bila jedno 10 dana u zajedničkom akvariju od kad sam primjetio da je bolesna ali je nisam mogao odmah uloviti

Poštovanje Bura, čuj ako si 100% siguran da je trbušna vodenica a ne prejedanje ili zastoj u probavi, tada je uvijek dobro napraviti promjenu vode cca 35-40% i ubaciti duplu dozu FFM-a a slijedeči dan duplu dozu vitamina.

Naime, bakterije koje izazivaju upalu bubrega, zračnog mjehura i dr. a posljedično dolazi do poremečaja koji zovemo trbušna vodenica, normalno žive i rastu u svim akvarijima a dolazi do bolesti ili kada se zaprlja vode (povečanje organskog otpada), kada se poremeti kemizam vode, stres, oslabljeni imunitet, starost ribe i dr.

Colisu na dijetu u karantenu ubaci gorku sol i počni liječenje antibiotikom neki su probali sa amoksicilinom 500 mg drobljeni na svakih 10 litara vode a liječenje traje 10 do 14 dana Također možeš probati sa Bactopur Directom ili sa Furanolom 2.

Na žalost ne znam nikoga tko je uspio izliječiti trbušnu vodenicu jer je to poremečaj koji nam se prikazuje kao napuhnutost onda kada je već došlo do zatajenja bubrega i kada je već započeo proces nakupljanja tekučine u trbušnoj šupljini...

Sretno.

Offline bura2

• Punopravni član
  • 092 10000 36
« Odgovori #2 u: Svibanj 25, 2010, 16:37:38 poslijepodne »
colisu sam več otpisao odvojio sam ju u karantenu ali samo leži na dnu tako da je nebudem lječio jedino što mi je žao da se tako muči
veča briga mi je zajednički akvarij gdje imam 9 diskusa i oko 50 crvenih neonki,tako da budem promjenio dio vode i stavio ffm a vitamine im svaki dan kapam direkt u hranu

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #3 u: Svibanj 25, 2010, 18:03:44 poslijepodne »
Nista posebno ne treba napraviti, obrati pozornost na ostale ribe da primjetis promjene, no uglavnom nema velikih bojazni  :up:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline bura2

• Punopravni član
  • 092 10000 36
« Odgovori #4 u: Svibanj 25, 2010, 20:55:55 poslijepodne »
Nista posebno ne treba napraviti, obrati pozornost na ostale ribe da primjetis promjene, no uglavnom nema velikih bojazni  :up:
baš mi je drago za čut, i hvala vam na odgovorima