Srpanj 30, 2025, 18:18:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Letargicna skalarka, odbija hranu  (Posjeta: 3769 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pandorica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Odg: Letargicna skalarka, odbija hranu
« Odgovori #25 u: Svibanj 04, 2010, 12:23:25 poslijepodne »
sva krupna necistoca je bila na spuzvi i nju sam fino oprala u kanti s akvarijskom vodom (tj 2 kante da budem ziher), a lava je bila onak prosjecno zmazana, nista previse... dapace, vjerojatno ima ulogu to sto su 3 filtera na akvariju - 2 sam ocistila fino, a 3. nuntarnji nisam dirala osim gornje spuzve da ne napravim neki veci disbalans.. uglavnom, ova dva nisu bila pretjerano zmazana niti je protok bio smanjen...  :)

ps: nataknula sam sada obje "pipe" na eheim 2215 i uvelike je olaksano ciscenje (do sada je bila samo jedna)...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Svibanj 06, 2010, 14:50:08 poslijepodne »
prekjucer je prebacena u karantenu... 32l, 27C temp... dupla doza ffm-a.. fishtamini.... ectopur radi mogucih parazita...

danas - RIP... skrge su bile normalne, nije napuhnuta, nema nikakve stolice...  nista nista... peraje savrsene, rasirene, plivala je skroz normalno... vjerojatno joj se smrdalo nesto sa crijevima ili je bio nekakav problem s jajascima za mrijest jer se mrijestila prije 10tak dana... :punch: :'(

RIP...  :'(
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #27 u: Svibanj 06, 2010, 15:57:35 poslijepodne »
Pandorice kada stavljaš vitamine ne smiješ stavljati FFM jer isti neutralizira dio vitamina već jedno staviš jedan dan a drugo drugi.

Moguće da se radi o zastoju ikre ali tu čovjek nije pametan jer ako je samo zastoj moguće da sama izbaci ikru ali često je uzrok upala jajovoda a tada bi se trebalo liječiti jakim antibiotikom.

Meni je jedna skalarka zbog toga uginula, sretno.

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Svibanj 06, 2010, 16:23:05 poslijepodne »
e to nisam znala... inace uopce na stavljam vitamine u aq, pazim samo da jedu raznovrsno i do sada je sve funkcioniralo vise nego odlicno...

vjerojatno je onda bila nekakva upala jajovoda ili tko zna sto jer zaista nije bilo nikakvih znakova bolesti na njoj osim tog ubrzanog disanja u startu...

sto je tu je, pokusala sam joj pomoci - al nije islo...   :heartbr:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #29 u: Svibanj 06, 2010, 19:26:01 poslijepodne »
Pandorice ovo ovdje nikako nije dobro, zaista moraš jednom mjesečno oprati filter materijal a barem svaka 2 tjedna usisne cijevi jer zaista u njima bude svega. Zamjeni lava kamen sa plavom spužvom jer je bolja za nastanjivanje dobrih bakterija od lava kamena.

Odrasle ribe trebaju jesti jednom dnevno malo a jednom tjedno moraju biti bez hrane ako želiš imati zdrave ribe.

moram priznati da ja radim upravo supotno...ne kažem da sam u pravu ali vidim da funkcionira...hranim ribe više puta dnevno i ne perem filter materijal mjesecima a usisne cijevi gotovo nikad jer su tako postavljene da ne mogu ni dosegnuti veći dio...no zato redovito,svakog tjedna mijenjam po 30% vode...