AKVARIJ:
- dimenzije / litraža,120x40x50 oko240 litara
- temperatura, 29
- parametri vode (ako se znaju), No3-10mg/l, No"-0, Gh-8, Kh-3,Ph-7,Cl2-0
- vrijeme od pokretanja akvarija, 3mj.
- kad su useljene prve ribice,2 i pol mj.
- period i količina mijenjanja vode, 30% svaki petak
FILTER:
- tip i marka filtera JBL cristal profi 1500 l/h, sera spuzvasti zracni filter
- način i periodi čišćenja Svaki petak usisavanje1/3
- filter materijal (ima li aktivni ugljen)Keramika i spuzve bez ugljena
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje, 3 velika magarova panja
- grijač, 300wata jager
- pumpa za zrak, tetra 250 l
- CO2 sustav – kakav, ne
- kemija? Easy life ffm, vitamini i kalciji u tabletama
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka, Diskusa 6, neonke 22, botia 2, ancitrusa 3, corya 4, sijamska algojeda 2, i jos neka 2 zuta algojeda
- starost ribica, Kod mene su 3mj, kupljene su sve jako male osim 2 diskusa koji su oko 10cm
- ima li potencijalnih „terorista“, Nema
- hranjenje – koliko i što, 2 puta na dan, granule, listici, biljni listici, smrznuti crvi 1 puta na dan i u tj. tako i govede srce. svaki dan druga hrana
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) 4 cory i 5 neonki
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris), Ima miris malo po zemlji.
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...Ribe jedu ko lude sve, plivaju normalno ne skrivaju se...
- kad su se simptomi prvi puta uočili 2 mj. Bjele kruzne fleke po kozi i ancitrus po trbuhu
- pokušaj liječenja, čime, Anti spot, multicura,siprohexsol, Bolest se vraca i nakon ponovljenog tretmana( tretman anti spot i multicurom po uputama u kobinaciji jedno s drugim pa pauza i izmjena 70 litara vode. nakon 5 dana ponovljen tretman i bolest se vraca
- koliko je ribica bolesno, uginuća? Ancitrus 1, 4 Diskusa, uginuca nema
- stanje ostalih stanovnika Vidno dobro
Kolega sa foruma mi je preporucio za flekove furanol koji jos nisam stavio u akvarij jer cekam da prode bar tjedan dana da ribe nisu pod stalnim utjecajem lijekova. samo sto sam danas primjetio da ancitrus ne izgleda bas najbolje. Inace su samo diskusi bili vidno bolesni.