Srpanj 19, 2025, 23:23:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Jel ovo pocetak icha na neonki  (Posjeta: 738 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Jel ovo pocetak icha na neonki
« u: Travanj 22, 2010, 11:02:20 prijepodne »
Evo, mozda samo panicarim, ali iskreno ne znam, akvarij je 47 litarski imam  jednog otića,, 2 ancija, 20 kozica i  7 neonkica, te se na jednoj od kad sam ju kupio nalaze nekakvih  par micro bijelih tockica na peraji, no fora je u tome sto ne izgledaju kao nikakva upala, riba nema nikakve simptome, sretna je jede i druzi se, niti se te tockice šire, barem za sad...  uociti cete na slikama da su tockice jako tesko uocljive te makar su fotke stravične da ni tokice nisu vidljive u svakom trenu.   

Evo ne znam jel to pocetak necega te ako je kako biti siguran.  ionace od svih neonki ta je najstarija te je duplo veca od ostalih, pa se nadam da se radi o staračkim pjegama :D

Inace zaokruzio sam vam tocno o cemu se radi na peraji jer se jedva vidi na fotkama,  a kako sam sve morao fotkati sa blicom  ta bijela tockica izgleda manje uocljiva od  ostatka peraje koja se cakli pod blicom..

Eto, nadam se da sam paranoican te da se ne radi o nicem  stravicnom, nisam nikad imal neonke, a svi govore da su jako osjetljive...  "better safe then sorry"

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Jel ovo pocetak icha na neonki
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2010, 11:17:40 prijepodne »
Ako u akvariju nisi imao Ich te ako u posljednjih 15 dana u akvarij nisi ubacio ni jednu novu ribu kupljenu u nekom on naših pet shopova poznatih po zaraženosti riba ovim parazitom, tada se najvjerojatnije radi o malenim tumorima linfnih kapilara (limfomi). Ovi se tumori javljaju kod starijih riba i kod riba oslabljenog imuniteta.

Mislim da se kod tvojih riba ipak radi o limfomima.

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Jel ovo pocetak icha na neonki
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2010, 14:32:25 poslijepodne »
zahvaljujem Doktore!  :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :up: