Lipanj 30, 2025, 00:53:41 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: početak početaka -.-"  (Posjeta: 3847 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nemo123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
Odg: početak početaka -.-"
« Odgovori #25 u: Svibanj 24, 2010, 00:21:16 prijepodne »
Evo imam još jedno pitanje, nadam se da će mi netko odgovoriti ubrzo... čitala sam malo nešto o tome, ali na kraju nisam sigurna - ako se mravi poave u terariju, ako npr. nanjuše hranu ili nešto, jel to loše za bradonju? Negdje sam našla da ih ne smije pojesti zbog kiselina i toga, a negdje da nema veze, pa sam zbunjena  -? Isto pitanje vrijedi za one bubice koje žžive u drvu, tako nekako.. ter je od OSB ploča, čitala sam da su se znale te bube pojaviti pa me zanima šta da radim ako dođu k meni... ijel to može naškoditi mom malcu...?

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Svibanj 24, 2010, 11:08:26 prijepodne »
Evo još jednog pitanja - jel bradonji smeta ako je nešto u terariju obojano temperom ili vodenom bojom?

Offline 100ka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #27 u: Svibanj 24, 2010, 11:29:40 prijepodne »
Pa mislim da ti ne bi bilo bas dobro bojat vodenim bojama ili temperama po terariju...
Boje bi mogla doc u kontakt s hranom (cvrckom il sta ja znam) pa da je bradonja proguta, nije bas preporucljivo...
Mislim da bi se za svaki slucaj trebala odlucit za neko drugo rjesenje.
I'm here to kick ass and chew bubble gum... and I'm all out of gum...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #28 u: Svibanj 24, 2010, 13:07:34 poslijepodne »
Evo još jednog pitanja - jel bradonji smeta ako je nešto u terariju obojano temperom ili vodenom bojom?

ovo prvi put cujem...a kaj bi ti to s temperom ili vodenim bojama ofarbo? To je po meni apsurdno ako zbok nicega drugog zato jer se te boje jako lagano ispiru vodom, i mislim da bi ti terarij bio sam zapackan od toga...tak da nemoj
a drugo ovo kaj je 100ka reko, moguce da bi ju bradonja uspio progutat jer je dovoljno da to lizne...a sad koliko je to stetno za njega to neznam, nebi smjelo bit preotrovno jer se ipak s tim igraju djeca i znam da sam masu puta s jednom rukom bojo a s drugom tamanio čips, čokoladu i eto još sam živ...ali ko zna kaj bi iz te boje moglo stetit gmazu

imas puno puno boljih, ljepših, dugovječnijih, efikasnijih i možda samo malo skupljih riješenja da urediš terarij
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Svibanj 24, 2010, 16:22:11 poslijepodne »
ovo prvi put cujem...a kaj bi ti to s temperom ili vodenim bojama ofarbo? To je po meni apsurdno ako zbok nicega drugog zato jer se te boje jako lagano ispiru vodom, i mislim da bi ti terarij bio sam zapackan od toga...tak da nemoj
a drugo ovo kaj je 100ka reko, moguce da bi ju bradonja uspio progutat jer je dovoljno da to lizne...a sad koliko je to stetno za njega to neznam, nebi smjelo bit preotrovno jer se ipak s tim igraju djeca i znam da sam masu puta s jednom rukom bojo a s drugom tamanio čips, čokoladu i eto još sam živ...ali ko zna kaj bi iz te boje moglo stetit gmazu

imas puno puno boljih, ljepših, dugovječnijih, efikasnijih i možda samo malo skupljih riješenja da urediš terarij

Ma znam, znam :)
Nebi ja ništa ofarbala tom bojom, nego imam nešto doma kaj je već ofarbano, služilo je za jednu drugu svrhu ali mi se činilo da bi lijepo izgledalo u terariju... na kraju to nije ni blizu, odlučila sam ipak igrati na sigurno  :up:

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Svibanj 27, 2010, 19:49:01 poslijepodne »
Hej :)
Evo imam sad još par pitanja...
Kad se crvi phobasa pretvore u bube phobasa, koliko su velike? Moja agama je nešto malo starija od mjesec dana, smije li ona jesti crve phobase ili da čekam da postanu bube? Za sad joj dajem dubie i cvrčke, a ako primijetim da nije sve pojela ne dodajem joj nove bube.. vodu mijenjam svaka dva dana, a voće i povrće svakodnevno, pretpostavljam da je to ok...? I još jedno pitanje... koliko često ona treba imati stolicu i kako ona normalno treba izgledati (iako ne mislim da ima ikakvih problema što se toga tiče, ipak bih voljela biti sigurna, jer se sada furam po onome "ako kaka, to znači da je i pojela ono što sam joj dala  :-[ )

btw ovoj temi bi se moglo promijeniti ime... ili nek ju preuzme netko drugi, jer ja više nisam na početku početaka  :star:

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Svibanj 27, 2010, 23:35:44 poslijepodne »
Ovo je zadnje, kunem se -.-"
Kako da joj smanjim temperaturu po noći? Da nebi došlo do problema...  -?

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Lipanj 29, 2010, 01:01:17 prijepodne »
Evo da ja malo oživim svoju staru temu i jer nisam znala gdje drugdje da postavim ovo pitanje.. najme, sad se radi o timeru za svjetlo. Mehanički je (nije bilo digitalnog kad sam ga kupovala), onaj sa crnim sklopkama (?) i kotačem za namještanje sati, ma znate valjda o čem pričam.. anyway. Ja sam napravila sve kaj piše na uputstvima, namjestila sam da crni trokutić dođe na sadašnje vrijeme (tad je bilo deset), dvije sklopke nakon deset sam ostavila, slijedeće dvije podignula i ostale ostavila kako jesu. I uključila, normalno, u struju. Ispravite me ako griješim, ali trebalo je biti da od deset do pola jedanaest svijetli, onda pola sata (dakle, do 11) je ugašeno svjetlo i onda se opet upali i svijetli do daljnjega. Ali samo je svijetlilo, nije se ama baš ništa promijenilo i sad ne znam što to znači  :(
Može pomoć?  :-[

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #33 u: Lipanj 29, 2010, 04:17:47 prijepodne »
imas onaj prekidac sa strane.....stavi ga u drugi polozaj i ponovi radnju.....

Offline nick75

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Što više znaš, manje neznaš!
« Odgovori #34 u: Lipanj 29, 2010, 04:50:26 prijepodne »
Bolje ti je da kupiš digitalni. Više mogućnosti namještanja, a najvažnije da ne ovisi o struji i radi i kad je nestane. Nisu ni skupi toliko. Ja sam neki dan kupio u Merkuru za 52 kn.

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #35 u: Lipanj 29, 2010, 14:28:07 poslijepodne »
Bolje ti je da kupiš digitalni. Više mogućnosti namještanja, a najvažnije da ne ovisi o struji i radi i kad je nestane. Nisu ni skupi toliko. Ja sam neki dan kupio u Merkuru za 52 kn.

potpisujem i toplo preporucujem!!

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Lipanj 29, 2010, 15:44:17 poslijepodne »
Poslušala sam vaše savjete i kupila digitalni. I sad je ok... hvala  :zagrljaj: