Srpanj 19, 2025, 16:07:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Velika smrtnost corydorasa !  (Posjeta: 3054 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mins

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
Odg: Velika smrtnost corydorasa !
« Odgovori #25 u: Travanj 16, 2010, 09:59:21 prijepodne »
A cijanobakterija (ako je ona u pitanju...smrad je odaje)...isto sam prije x godina imala manifestaciju...preporučam preseljenje riba u karantenu sa filterom (dio spužve iz staroga filtera plus pola stare vode pola nove tretirane sredstvom za pripremu), a glavni akvarij zamračiti na par dana i kupiti ručno i skinuti podlogu sa koje se ne može maknuti te mjenjati djelomično vodu (svakih 2-3 dana) sve dok se ne povuče i ne osjeti se specifični smrad. Tek nakon toga ribeke vratiti u glavni akvarij.
Tak sam ja napravila, nisam dodavala antibiotik za nju da ne poremetim biokulturu u akvariju.
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #26 u: Travanj 17, 2010, 02:14:19 prijepodne »
E moja Mins, mi smo se raspričali a Rocco ne trza i ne javlja se  ;)

Offline ROCCO

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
« Odgovori #27 u: Travanj 19, 2010, 09:17:09 prijepodne »
E moja Mins, mi smo se raspričali a Rocco ne trza i ne javlja se  ;)
Pozdrav,
evo zatrzah napokon.
U akvariju je Juwel oriđiđi filter, mislim 600l/h.Filter materijal sam čistio ne sav odjednom, nego uvijek spužvu po spužvu i naravno kod izmjene vode onu vatu na vrhu.Od nedavno sam drugačije okrenuo ispust tako da je cirkulacija puno bolja (mreškanje površine i njihanje listova na 80% biljaka).
Imao sam problema sa CB-om u dva navrata (uspio je ubit sa eritromicinom :devil:).Kako kažeš vjerojatno mi se pojavljivala zbog pijeska i drugačije cirkulacije vode.
Zadnje testiranje vode pokazuje jako niske nitrate a od nitrita ni traga. Još ću malo pričekati sa uvođenjem corydorasa.
Nabavio šljunak granulacije 1-3 mm tako da planiram skinuti gornji sloj pijeska ( cca 2-3 cm i preko toga posijat veću milimetražu).

Radimo kao crvi, zato nam je sve tako trulo!