Srpanj 28, 2025, 22:23:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zeznul sam stvar  (Posjeta: 788 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grale

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Zeznul sam stvar
« u: Svibanj 03, 2010, 20:58:38 poslijepodne »
Jučer sam u svoj 25l akvarij sa 2 betice stavil lozu koja se je tjedan dana namakala i 2 sata kuhala. Jutros mi je voda bila mutno bijela, filter materijal mi je sluzav. Svi puževi u akvariju i jedna kozica su bili na vrhu kod površine, jedan malajac je ispuzal iz akvarija. Betice su OK, al su mirne. Sad sam promjenil 30% vode i stavil duplo FFM-a. Kaj dalje da radim, jel da i sutra mjenjam vodu? Loza (kupljena u Aquateri) je izvađena i bačena u 3 *.*!! X-( X-(
Parametri vode OK.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Zeznul sam stvar
« Odgovori #1 u: Svibanj 04, 2010, 09:09:31 prijepodne »
E moj Grale, tako ti je to kada nemaš ancistruse oni bi fino popapali sluz i ne bi bilo belaja...  :D

Citat:
Sad sam promjenil 30% vode i stavil duplo FFM-a. Kaj dalje da radim, jel da i sutra mjenjam vodu? Loza (kupljena u Aquateri) je izvađena i bačena u 3 *.*!! Azn Azn
Parametri vode OK.

Bilo bi dobro da si dobro usisao podlogu i oprao filter materijal ako je pun sluzi kako si rekao jer ovako nema optimalnog protoka vode a s tim u vezi niti adekvatne učinkovitosti dobrih bakterija...

Promjeni opet dio vode za 3 dana a onda pređi na tjednu promjenu od 20 do 25%, ne treba više jer unutra imaš samo dvije ribe.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Zeznul sam stvar
« Odgovori #2 u: Svibanj 04, 2010, 10:14:20 prijepodne »
Napravio sam kak si rekao i stanje je bolje, al čudno mi jet to kaj u jednom drugom akvariju imam grančice loze i ona je puštala malo vidljivu sluz, al su algari to pojeli. Ovaj je zasluzil cjelu vodu, a na njemu nema vidljive sluzi. Ribice jedu, a to mi je bitno.