Srpanj 27, 2025, 22:08:45 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bijela fleka na peraji  (Posjeta: 895 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BlackWolf

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bijela fleka na peraji
« u: Ožujak 15, 2010, 17:08:50 poslijepodne »
Pozdrav svima. Danas sam primjetio da moja jedna zlatna ribica (pajcolanka) ima bijele fleke promijera 3-5mm na ledjnoj peraji i zadnjoj. Zanima me dali je to bolest ICHTHYOPHTHIRIUS MULTIFILLIS ili BAKTERIOLOŠKO RASPADANJE PERAJA. Jel imao tko takvih iskustava prije i cemu je razlog toga. Pocitao sam i temu prije i pogledo slike od hladnovodnih cistaca i ne izgleda mi kao kod njih.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Bijela fleka na peraji
« Odgovori #1 u: Ožujak 16, 2010, 09:47:41 prijepodne »
Pozdrav svima. Danas sam primjetio da moja jedna zlatna ribica (pajcolanka) ima bijele fleke promijera 3-5mm na ledjnoj peraji i zadnjoj. Zanima me dali je to bolest ICHTHYOPHTHIRIUS MULTIFILLIS ili BAKTERIOLOŠKO RASPADANJE PERAJA. Jel imao tko takvih iskustava prije i cemu je razlog toga. Pocitao sam i temu prije i pogledo slike od hladnovodnih cistaca i ne izgleda mi kao kod njih.

Kod liječenja riba nema nagađanja i pogađanja već ako želimo pomoći ribi moramo točno utvrditi o čemu se radi a koko bismo to mogli učiniti potrebno je da ispuniš upitnik o zdravstvenom stanju riba koji se nalazi ispod moga posta te da pošalješ fotografije ribe ili da pošalješ neku fotku bolesne ribe sa i nterneta koja ima simptome kao i tvoja riba.

Ich nije jer su to bijele točkice koje se pojavljuju po cijelom tijelu, a za bakterijsko raspadanje peraja je karakteristično da se raspadaju peraje...