Lipanj 25, 2025, 16:27:03 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Sto stavljate na dno terarija  (Posjeta: 1001 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reptill

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Sto stavljate na dno terarija
« u: Ožujak 13, 2010, 14:59:01 poslijepodne »
Bok,ljudi posto namjeravam nabaviti palicnjaka zanima me sta vi svojim palicnjacima stavljate na dno terarija?.Vidio sam da mnogo vlasnika stavlja novine i piljevinu sto se meni bas i ne sviđa jer vise volim da izgleda prirodno...pa sam smislio ideju da kroz sito prosijem zemlju da mi dođu fine čestice te da zemlju specem u rolu kako nebi unutra bilo nekih jajasca i insekata...zatim bi izrezao neki najlon velicine dna terarija,najlon premazo silikonom i gore posipo tu zemu te  zaljepio pokoje drvce i suhi list da izgleda kao neko sumsko tlo.posto nikada nisam imo palicnjake neznam dali imaju suhi izmet i dali pisaju odnosno dali kada bi ja taj najlon podignuo dali bi izmet mogao bez problema istrest sa najlona ili bi se izmet zaljepio za najlon?E,da razmisljo sam na dno stavit zelju i na zemlju neku kratku mahovinu pa bi izmet cistio tako da bi na cijev od usisavaca stavio jos jednu,ukljucio ga i tako usiso izmet samo i dalje neznam dali pisaju i dali imaju meki ili tvrdi izmet.nadam se da cete rado odgovoriti

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Sto stavljate na dno terarija
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2010, 15:19:38 poslijepodne »
imaju tvrdi izmet ali gotovo identicno izgledaju i njihova jaja...
e sad ovo s najlonom i silikonom je ok, ali mislim da ti je onda puno jednostavnije rijesenje uzet samo lisce i stavit ga prek novina....a i onda ces to puno lakse ocistit...i inace bolji je treset od zemlje jer je kiseli

Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline reptill

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Ožujak 13, 2010, 15:27:20 poslijepodne »
Neznam,onda mi je problem zato jer odkuda mi toliko lisca a i nezelim bas lisce stalno skupljat i susit jer poljeti i nema bas suhog lisca na sumskom tlu jer sve zgnijili od jeseni a ovdje u delnicama je dosta dugo i snjeg pa se stalno moci i raspada kada malo zatopli...kozna kakvih jajasca i nametnika ima u tom liscu.na onaj moj nacin bi samo zaljepio nekoliko listica i nebi ih stalno moro mjenjat.Glavno da imaju tvrdi izmet...sta oni pisaju opce?.daj te mi jos savjeta ali da izgledaju prirodno.

Offline ferenna007

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2010, 10:20:19 prijepodne »
Pozz, na dno ti je najbolji a4 papir. Tako ja imam i sve je oke,neku grančicu još nabaciš da se pentraju i da vise negdje,i osiguraj tamo gdje su rupe za zrak neku mrežicu,jer tamo se najčešće zadržavaju zbog svježeg zraka,pa ako skuži prolaz budeš ih tjedan dana tražil po kući...I nebih se složila,jaja su puno drugačija i odlično se može raspoznati što je jaje, pošto su tvoji još bebe za sad ćeš vidjet kako izgleda izmet,kada narastu uz izmet imat ćeš i ovo (to je jaje) : http://members.multimania.nl/handamen/takken/species/egg-sipy.jpg ako baš želiš neku prirdonu podlogu,neka to bude treset i to od nekog netoksičnog stabla. Nikako ne uzimaj podlogu iz prirode zato jer je lišće užasno puno svega i svačega,tkao da ćeš imat još uz palije milijun drugih stanovnika...Hranu (kaj god ćeš im davat,kupinu divlju ružu,bršljan (drugi je na ranku uz kupinu :) )) a kad je zima ili ako ti se neda skupljat ili uzgajat sam svoju hranu,jako ti vole kristal salaticu,ali mora biti mokra,ubijaju se u tome..Moji pojedu 2 lista kad im dam,evo to je u biti to (sažeto) ak još kaj trebaš javi na pm.