Srpanj 18, 2025, 19:18:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: khuli luduje po akvariju  (Posjeta: 737 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
khuli luduje po akvariju
« u: Veljača 24, 2010, 12:20:48 poslijepodne »
inače ni ne znam za njega, ovo mi se već jednom dogodilo, i trajalo je jedno popodne, sad opet kao da hoće izaći iz akvarija....

120L - 360l/h
sustanari/neonke i botie i ajmoner
pps-pro gnjojenje (u mikroelementima ima bakra-al san čita da su to male količini da bi škodile-a , a i ovo je prvi put da se to dogodilo,otkada pps-am,a kad mi je to prije ludova, nisan pps-ao,pa ne virujen da je to razlog)
co2 izmjenjen šećer i kvasac prije dva dana-pa da li mozda ima previse co2-a....trenutno ide 1mjehurić po sekundi....

ne znam, muka mi je gledat kako hoće izać van, sad ne znam je li ludim, al čine mi se škrge malo ljubičastije...

unaprid hvala

\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: khuli luduje po akvariju
« Odgovori #1 u: Veljača 24, 2010, 12:38:17 poslijepodne »
Dujo, tamno crvene škrge puno toga govore, među ostalim da je u vodi nedovoljno kisika a previše otpadnih tvari poput amonijaka sa nusproduktima, fosfata..., da se radi o trovanju ugljičnom kiselinom (previše CO2), ali i trovanje amonijakom, i njegovim nusproduktima...

Imaš premalu filtraciju za svoj akvarij a ne znam kada is radio promjenu vode ali postoji mogučnost da se malo začepio filter materijal pa se smanjio protok i filtracija a to odmah utjeće na povečanje koncentracije amonijaka, nitrata i nitrita... još ako puno hraniš ribe eto problema...

Što prije napraviti izmjenu cca 50% vode, oprati filter materijal i za svaki slučaj ubaciti duplu dozu Easy Life FFM-a te pratiti situaciju, ako se ponaša isto slijedeći dan opet promijeni 15% vode.

Javljaj promjene a ako budeš vidio neke simptome bolesti na ribama dna fotografiraj ribu a iste opiši. Pozdrav i sretno.

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2010, 13:28:56 poslijepodne »
hvala na odgovoru... akvariji je cayman pro 80, a filtracija je original ferpolastova bluwave 0.5 i u pogonu je vec 8godina,al vrlo rado bi ja vanjski;P

vodu minjan tjedno po 25-30% , ako više prominin, odma mi neonkama repovi i peraje se ostete...

i ja mislin da je malo kisika, al kako drzati co2 i zracnu pumpu skupa??? nista promjena vode ne moze skoditi,al ne u tolikom posotoku, pa cu vidit sta i kako ce bit,,,najvise me strah bakra iz csm+b, al evo buden se javljao....

puno ti fala na odgovoru....
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2010, 13:50:01 poslijepodne »
i ja mislin da je malo kisika, al kako drzati co2 i zracnu pumpu skupa??? nista promjena vode ne moze skoditi,al ne u tolikom posotoku, pa cu vidit sta i kako ce bit,,,najvise me strah bakra iz csm+b, al evo buden se javljao....

Dobro je da zbog toga filtera mijenjaš tjedno vodu a svakih 15 dana bi trebao isprati i filter materijal.

Ne treba ti zračna pumpa bitno je izlazak iz filtera usmjeriti jedan dio da mreška površinu vode a drugi kraj da bude usmjeren prema dnu da podiže otpadne produkte prema gore odnosno prema usisnoj cijevi (kupi se plastični nastavak u obliku slova Y koji se natakne na izlazni dio filtera, gornji prema površini a donji prema dnu).

Budući da si mijenjao vodu za vikend napravi manju promjenu vode ali FFM obavezno prvo u duploj dozi.

Za bakar zaista ne znam u kojoj je koncentraciji ubačen ali zna štetiti ovoj vrsti riba...