Bojko, sad si iznio jednu predivnu stvar.. ono što sam upravo sad htio pisati. ACA to zaista radi, a radi i još mnogo drugih stvari koje su vezane uz sami uzgoj i očuvanje prirodnog okoliša tih ciklida, ne samo viktorijanaca već i drugih.. Samo moramo znati da nije sve zlo u novcima i komercijalizaciji.. čovjeku za trud treba određena nagrada.. ne da bi imao više za sebe već da bi imao više za podijeliti. Na ovakav način kad se gleda ne dolazimo do čiste, okrutne komercijalizacije kojoj je moto sve "meni" već do jedne humanije komercijalizacije koja želi da ima više , ne da bi imala samo za sebe već da bi imala više za podijeliti, tj. ponuditi , dati. Tako da se ja ne bi složio sa cehom i njegovim konstatacijama da je sve marketinški trik, pa u stvari pa što i da je.. ljudi će kupovati viktorijance, trudiće se da ih mrijeste, usput i naučiti nešto o njima. Valjda se neće desiti da se jezero potpuno zagadi, valjda će proraditi savjest kod multinacionalnih kompanija koje tamo rade najviše zagađenja, ja vjerujem u to. Vjerujem da nismo tako zli sami prema sebi. E a kad ta savjest proradi, tada će se moći opet poribljavati jezero i tada će do izražaja doći akvaristi (uzgajivači) koji će svoje ribe donirati (ja bi to napravio) da dođu u njihovo prirodno stanište. To je , po meni najbitnija stvar u čitavoj ovoj priči, da očuvamo određene vrste koje će preživjeti samo uz našu pomoć i naš entuzijamzam. I zato ne budimo ljuti kad netko zaradi na tim ciklidima , jer mu treba dati nagradu za uloženi trud i vrijeme.. Budimo zahvalni da postoje ljudi koji će se time baviti..