Znam da je vec sto puta bio ovakav naslov ali ja nisam nasao odgovor, a posto sam u svemu pedantni cjepidlaka tako sam i u ovom novom hobiju (od toga pocetnika u akvarisitici zna zaboliti glava

)
Dakle, imam Juwel Rekord 120l, obilazim petshoppove s akvarijima, micemacesapicekakice i kako se vec zovu

, i dobivam razne odgovore, od toga da kao pocetnik stavim samo sljunak, da stavim one gotove supstrate pa sljunak, da stavim humus pa gotovi supstrat pa sljunak, lavu... ako ne stavim nece rasti ako stavim previse imat cu dzunglu i alge.... supstrat se "potrosi" pa cu vjerojatno ionako hraniti tableticama... humus ce mutiti vodu pa cu ionako ostati bez njega...malo da malo ne mrezica preko humusa... itd.
Dakle, ako ne zelim za pola godine sve nanovo rasturiti jer mi podloga nije dobra, sta da stavim?
Gotov supstrat pa sljunak i lava (ne mislim na kamen nego na onu usitnjenu) ce biti dovoljni? Humus bi preskocio jer cu vjerojatno kopati po akvariju dok cu pocetnicki saditi a onda jos pocetnickije premjestati bilje
Otprilike u kojim omjerima i koliko kg na dno dimenzija 101*31cm? 20kg?
Toliko za sada, biljke cu obraditi u slijedecoj epizodi

Zahvaljujem na odgovorima!