pa nek mi neko kaze nakon ove priče da zlatne ribe pamte 3 sekunde...i da su glupe ribetine ili nesto....
Imam akvarij 2 metra od kreveta,i kad se probudim,tokom razbuđivanja uvik 5-6 minuta buljim u akvarij....jest da je svitlo ugaseno al lipo se vide moji karas i pajcolanka....
Svako jutro su rasplivani i veseli...ali ne i prije tri dana....

Budim se ja,otvorim oči,pogledam akvarij....kad ono moj najdraži karas,sakriven jadan ispod filtera....ja kontam,pa ajde malo se smirio....
Al stoji on stoji nekih 5 minuta i gleda u filter...Hm,sta je sad majko mila....nije valjda bolestan pomislim ja...kad primjetim ja nema pajcolanke....
Dignem se i trazim je oko panja,između bilje,po šljunku(jer ima običaj ležati na dnu tokom noći)....Vec me panika polako vata di je....di je..nema je nigdi...

Trazim brzinski oko akvarija da nije iskočila kroz otvor za kabele filtera i rasvjete ali ne......
Primjetim onda jadnicu kako se sklupčala između filtera i stakla....zaglavila i ne mogla izaći... nepomično j estajala tako ko zna koliko dugo
A moj karas je nju čitavo vrime čekao oće li se pojaviti...nije se micao od filtera čak i dok sam ga micao da se pajcolanka oslobodi...

Kad sam je oslobodio,jadnica je pala na dno....zatrzala 2-3 puta i počela plivati....
-----da ste samo vidili reakciju mog karasa--- nikad jadan nije bia sritniji...ludo i brzo je počea plivati oko nje,gurkati je,grickati,maziti.....
Pola dana je bia uz nju.....Isad kad neko kaze da su zlate ribe glupe

Eto.....priča o tome koliko se zavole 2 ribice.....kad sam to vidia,zna sam da cu ih drzat do kraja i pružiti najboje moguće uvjete,makar su vec u super uvjetima i sretne su jako....