Srpanj 19, 2025, 22:28:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ma puna kapa mi je vise neonkica  (Posjeta: 2302 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
ma puna kapa mi je vise neonkica
« u: Siječanj 18, 2010, 20:13:04 poslijepodne »
svako toliko dodje period kada se počmu tuč, taman su im repovi lipo izrasli, i bile su se potpuno oporavile, i danas dodjem doma s faxa,upalin svitlo, i ima san sta vidit....jednoj neonkici ŽIVOJ je falilo oko, a na sebi nije imala nego jednu peraju, i tako je umirala i umirala...i eno je jos uvik umire,a ja se sve mislin da je ubijen, a žaj mi je...uglavnom, ne mogu virovat da je jebena neonka toliko agresivna...uvik san mislija da tu i tamo je neka botia zaskoci, al danas san ima prilike vidit kako se tamane medjusobno...liči na parenje, i uvik mi se dogodi kada prominin vodu, kao da postanu nadrkane, i sad me zanima, je li ja nesta krivo radin, primjetia san-sad mozda ja to i umišljam-da kad prominin 50% vode bude sranje,a kad prominin nekih 20-30% prođen lišo...

u svakon slucaju, ovakvog kasapljenja nikad nisan vidia u akvariju ka od tih malih,slakih,plavih s crvenim.....katastrofa!!!!
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: ma puna kapa mi je vise neonkica
« Odgovori #1 u: Siječanj 18, 2010, 20:15:11 poslijepodne »
dali vodu pripremaš ili ju pičiš drito iz pipe
Virovitica - Brezovica

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
« Odgovori #2 u: Siječanj 18, 2010, 23:54:01 poslijepodne »
drito iz špine...i onda kad napunim dodan aquasafe, i tako vec 10godina...i nikad problema, al sve do jednoga puta ima bit, pa cu morat pocet pripremat vodu, da ne bi bilo ovako situacija di sam sebe dovodin u pitanje da nakon 10godina iste rutine, ja napravin zajeb,,,,uglavnom, ja mislin da je umrla, ne vidin je vise nigdi...sad san vidia da su jos jednu isceerupali peraju,,,,al aj bar ima oko... :nuclear:
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Siječanj 19, 2010, 08:00:12 prijepodne »
nadam da će ti se javiti ljudi s više iskustava s neonkama!
ali, ima jedan oooogroman ali ..... neonke su poznate kao osjetljive na vodu i useljavaju se u pravilu u jako dobro ciklirane akvarije gdje tada s njima nema problema
s obzirom da im daješ čistu pipovaču, svaki puta poremetiš to stanje i time izazivaš njihovu reakciju (da ne velim da vučeš vraga za rep) te nije nikakvo čudo da im se koješta dešava!
zato to preporučam da lijepo navečer prije mijenjanja vode ostaviš u nekoj kanti vodu da odstoji sa svim sredstvima koja koristiš i sutradan promijeniš.....

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Siječanj 19, 2010, 09:16:51 prijepodne »
Upravo kako je kazala kolegica jer je klor iz vodovodne vode jakoooo agresivan za kožu i peraje koju vrlo brzo izgrize.

Uz navedeno, kada ribe primjete da je jedna riba ozlijeđena, počet će ju salijetati sa svih strana i očerupat će ju dok je još živa, naravno, oči su posebna poslastica a kada očerupana riba, na umoru, padne na dno tada se na nju slete ancistrusi, plehači, gibicepsi i ostali L-ovi pa vrlo brzo ostanu samo oglodane koščice.

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
« Odgovori #5 u: Siječanj 19, 2010, 09:25:46 prijepodne »
a ima bit da san ja onda kriv...eto sad iman krvi na rukama...jbg frustrira ovo kad je sve odlicno i onda odjednom sve ode u k...a nema mi druge nego vas poslusat...al u pravu ste ljudi jer san ovi put prominija masu vode jer in dajem smrznutu...pa mi se cinilo puno šporko...
uglavnom, sad nista ne mogu ucinit, nego kupit 50 litara kantu i drzat vodu u njoj,,,,
pozdrav iz suncanog splita

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Siječanj 19, 2010, 09:29:53 prijepodne »
Dujo a zašto mijenjaš tako puno vode ?

U pravilu se tako puno vode mijenja poslije liječenja, ako imaš puno riba u akvariju možda je najbolje mijenjati vodu jednom tjedno po 20 do 25%. Ja recimo imam relativno dosta riba a vodu mijenjam svakih 15 dana po 35 do 40%.

Offline etfovac

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Siječanj 19, 2010, 10:01:39 prijepodne »
ja isto imam neonkice vec 5 god i od tada sta su one sve prezivile to nije za vjerovati, moje misljenje je da nije kriva voda jer sam ja vise prilika mijenjo po skoro 80 posto vode i sve su svaki puta prezivile i bez napadanja,ali  isto iz pipe direktno je voda... ali zasto se mlate to nemam pojma moje to nisu radile.... -?

Offline ana07

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #8 u: Siječanj 19, 2010, 10:23:22 prijepodne »
ja isto imam problema s neonkama, nedavno sam ih kupila i odmah drugi dan jedna je ostala bez oka, ali je živjela još par dana, pa je ostala bez repa i ubrzo uginula... par dana poslije još jedna neonka mi je ostala bez repa al nadam se da će se oporaviti... inače, akvarij je star skoro 3 mjeseca i vodu za mijenjanje ostavim da ostoji i dodam nutrafin aqua plus...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #9 u: Siječanj 19, 2010, 10:27:55 prijepodne »
Ana ako imaš nekih problema sa ribama slobodno otvori novu temu i ispuni upitnik koji se nalazi ispod moga posta te napiši da li možda imaš Ramireze i skalare...

Offline ana07

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #10 u: Siječanj 19, 2010, 10:57:18 prijepodne »
ok, pisala sam tu jer je sličan problem, a imam bettu, corydorase, ancistrusa i krijesnice (hasemania nana)...

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
« Odgovori #11 u: Siječanj 19, 2010, 19:23:32 poslijepodne »
aj nisan sad prominia bas 50% vode, al jedno 40+% jesam ,jer je bila jako jako sporka, kako ih hranim zamrznutom hranom, a nisan minja vodu od bozica, pa onda mos mislit koliko je ubiti plivalo masnoća na povrsini....
ma sve to stoji, sta vi govorite ljudi, al u 10 godina nikad mi direktno pipovaca u akvariji nije radila probleme, al znao san da moze, pa mi evo....ko mi je kriv, iako znate sta cu ja vama rec- i dalje mislin jer nije cilo jato ostecen, od njih 15, 1 umrla, dvi jos da imaju čoknut rep, a ovo ostalo je netaknuto, sad da je voda problem, predpostavljam da bi bar 10 od 15 imalo unistene peraje, tako da ne znam sta bi van reka< osim da cu kupit kantu, pa da neman ubuduce ovake dileme....ja mislin da su navikle na larve komaraca i racice , pa kad in nisan da to nego listice, da su tile malo mesa...al bas me nervira, jer je taman sve bilo za 5....i sparivale su se, i bas san gusta, al evo,,,,jednon san to prezivia, pa iden provat jos jednon....