Očito nešto nije dobro u tvom akvariju dok uz redovitu promjenu vode i redovito dodavanje FFM-a imaš toliko mnogo uginuča i bolesti.
Ja mislim da nije dobra kvaliteta vode ili u vodi imaš otrova koji ribama oslabljuje imunitet, razbolijevaju se i na kraju bez obzira na redovite zamjene vode i ugibaju.
Možda je problem u tvojoj pretjeranoj pedantnosti i pretjeranom čišćenju a možda sredstva koja koristiš ostaju u akvariju i truju ti ribe, evo jedne od tvojih tvrdnji:
Rukavice, vata i solna su super za skidanje kamenca instantno i dezinficira, a manje smrdi od octa. Jedino ne smije ni blizu metala. Peroksid, izbjeljivači u vodenoj otopini isto rade posao, ali ne instantno kao solna, a hipermangan mi nekaj oboja i i onda muka...
Sve su ovo kemikalije koje dezinficiraju (ubijaju sve bakterije) ali truju ribe tako što ako malo kemije ostane na staklu ubijaju bakterije u njihovom probavnom traktu ali i dobre bakterije u vodi i filter materijalu. Sukladno navedenom ribe obolijevaju zbog trovanja i disbalansa bakterija u probavnom traktu, odnosno, zbog loše kvalitete vode jer je smanjen broj dobrih bakterija u filteru i one ne mogu neutralizirati amonijak i prevesti ga u nitrate i nitrite koji su u tvrdim vodama puno otrovniji posebice za corydorase jer je koncentracija istih najveća na dnu...
Odmah napraviti slijedeće:
promijeni 50% vode uz dodatak duple doze FFM-a
slijedeći dan u vodu vitamine
treči dan promjena 35% vode+FFM u duploj dozi
četrvri dan vitamini
peti dan promijeni 30% vode + normalna doza FFM-a
a onda probaj ustaliti model promjene 35% vode svakih 15 dana a filter materijal peri svakih mjesec dana u akvarijskoj vodi
Preporuka za ubuduće:
Za skidanje kamenca koristi ocat ili kupovno sredstvo za smanjenj ph
Ne koristi ostale kemikalije
Manje hrani ribe
Javi kako je završila nesretna faza sa bolestima nakon desetak dana, pozdrav i sretno