Kako bismo mogli vidjeti u čemu je bio problem moraš nam dati više informacija, najbolje je da odgovoriš na pitanja u ovom upitniku:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0
Koji imaš filter i sa koliko protoka, kakvi su ti ph, gh, kh, NO3 i NO2, koliko puta na dan i sa čime si hranio ribe, koliko često si mijenjao vodu, i ostale informacije koje smatraš bitnima.
evo ovako:
aq 112l
27 stepeni temperatura vode
parametri znam samo da je ph 7
u 9 mjesecu formiran aq,a ribice prve sedmicu poslije,pirane dosle prije 7dana
voda mjesecno 20-30 %
filter kanister spoljni resun,sa sundjerom,vatom i bioringovima 3 komore 700l na 1h
nisam ga jos cistio,voda kristalno bistra
panj ima od 9 mjeseca,vinova loza,jedan kamen,granit,
grijac vitakraft 150w
pumpa sera za vazduh,neznam model
co2 nemam
od hemije sam sipao sera aquatan blackwater i sera florena,kao i algovec naravno ne zajedno nego u intervalima od 7dana
sve ribice su mlade,5 crnih udovica,2 ancitrusa,3 neonke,3 neke tetrice,4 cory-ja,mala botia,kuli kuli,i torakotum 7cm max
i od sinoc 12 piranica max 2-2.5 cm
to im je samo trenutno prebivaliste jos nekih max 2 mjeseca
hranim ih 2-3 puta dnevno,sitnim im smrznute ociscene kozice,ili hranu sera za diskuse kao i vitakraft suvi tubifex
nove ribe samo pirane
znaci na uginule 3 piranice nije bilo nikakvih vidljivih spolja simptoma,samo sam primjetio da plivaju dezorjentisano,u krug,kao grceve da imaju,okrecu se naopako i kraj i to nije jedna za drugom.
stanje ostalih stanovnika je super kao i ovih 2 prezivjelih piranica,a kao i ovih 10 od sinoc kupljenih novih.
eto to je sve sto znam,voda bistra bez mirisa,bilje raste extra,savrsen sklad
imam u vecem aq od 265l 3 velike pirane naterreri i bez ikakvih problema snjimaa male 3 odapele.
pomagajte,stavio sam malo soli u vodu jutros preventivno,ali nista se nedesava vise,zasad sve oki.
ali ako ko zna sta je bilo,da sprijecim nedaj boze opet