Srpanj 19, 2025, 06:37:33 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Biljke sporo rastu!  (Posjeta: 1457 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aqva_pocetnik

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Biljke sporo rastu!
« u: Studeni 10, 2009, 18:48:46 poslijepodne »
Imam problem kao što u naslovu piše! Primjetio sam ili mi se samo čini da su biljke prije mjesec dana brže rasle nego što sad rastu. Sad je listove preplavila smedja alga ili šta je već a list jedan se odmotava već mjesec dana što bi prije bio slučaj za par dana. Šta je problem ? Konkretno govorim o Cryptocoryne crispatula koja inače sporo raste al stvarno je prije brže rasla!
Ostale biljke : Mahovina , Mikrosorum!
Pooz!

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: Biljke sporo rastu!
« Odgovori #1 u: Studeni 10, 2009, 19:41:35 poslijepodne »
pretpostavka je da se radi o novom akvariju i da je bilje nakon prilagodbe iscrpilo sve hranjive sastojke iz podloge i sada im fali..nisi napisao koliko je akvarij star,koliki je,rasvjeta,izmjena vode,prignjojavanje...čega ima,čega nema u akvariju..daj malo podataka da ti se može komentirati...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Studeni 10, 2009, 19:44:07 poslijepodne »
u drugoj temi piše da je aq star 3-4 mjeseca, sad dal je iz podloge sve iskorišteno ne vjerujem, jer kakva je to onda podloga koju moraš mijenjat nakon 4 mjeseca..

mislim da je problem u neadekvatnoj rasvjeti koja je bila do sad nad akvarijom, al opet ništa drugo mi ne pada na pamet, pričekaj sad kad si stavil novu rasvjetu i budeš videl kaj se bu desilo, ka ne krene, javi ;)

Offline aqva_pocetnik

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Studeni 10, 2009, 22:58:48 poslijepodne »
Da cannibal je u pravu star je 3-4 mjeseca a evo sad sam promijeno neonke pa cu vidjeti da li ide na bolje.
A evo i informacija o aquarijumu:
dimenzije 60x30x30 + filter 10x30x30, rasvjeta 2x18w sylavnia , 1/3 vode mijenjam svake sedmice, biljke ne gnojim niti šta ubacujem u vodu znači kakav je takav je!
Et ako vas još šta interesuje pitajte!
Valjda će nove neonke pospješit rast i nestanak silnih algi:(:(!
pozz!

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #4 u: Studeni 10, 2009, 22:59:34 poslijepodne »
nisam vidila drugu temu...ovo je bilo samo moje glasno razmišljanje...zato i jesam pitala stanje akvarija...

Offline aqva_pocetnik

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Studeni 10, 2009, 23:01:04 poslijepodne »
Ok je! Hvala što se trudiš da pomogneš!
pozz!

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Studeni 11, 2009, 09:21:38 prijepodne »
Ali kolega, da bi ti biljke rasle osim što im treba dovoljno svjetla, treba ima CO2 i naravno gnojivo...

Moraš biljke redovito gnojiti da bi ti rasle jer u hrani za ribice i u njihovim fecesima nema dovoljno mikro i makro elemanata za rast biljaka, naime, one će rasti ali vrlo sporo i bit će dosta kržljave...

Predlažem da kupiš Profito od easy life-a te da gnojiš prema uputstvu, a ako hoćeš napraviti savršene uvjete za rast biljaka ubaci CO2 i uz ProFito gnoji biljke i sa makroelementima, pozdrav.

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #7 u: Studeni 11, 2009, 10:30:15 prijepodne »
sad sam tek vidio i ovaj tvoj upit o biljkama

mislim da ti je do sada sve rečeno o problemu s biljkama i algama
nema veze koje biljke imaš, svaka treba svjetlo, CO2, gnojenje makro i mikro elementima, dobar protok vode da se sve to raspodjeli po akvariju
ovisi o vrsti biljaka i jačini svjetla koliko treba hrane, kod tebe bi to bilo manje, ali ipak treba

sretno s akvarijem još jednom  :up:
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.