Srpanj 21, 2025, 17:24:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: B. smithi ili G. rosea.  (Posjeta: 4140 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ViD0

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
B. smithi ili G. rosea.
« u: Listopad 26, 2009, 16:31:24 poslijepodne »
Eo ovako.Novi sam u svemu ovome i kupit cu si tarantulu.Na izbor imam B.Smithi i G.Rose-u .Rosea bi me izasla jeftinije ( ako se nesto slucajno dogodi jer se ne kuzim previse) , ali to je manje bitno jel ne zelim da mi bilo koji ugine.Kojeg mi Vi preporucate za pocetak i ono u kratkim crtama na sta paziti ,( iako i sam znam ponesto o tome).Oba pauka su velicine oko 10 ak cm.Jos jedna stvar , u sobi mi je hladno jer mrzim vrucinu pa nocu padne temp i na 15 C.Kakav grijac kupiti i kako ga postaviti.Napominjem da sam iz osijeka i da ak ima neka dobra dusa da me uputi.Thx ( ak netko moze odmah odg jer bi vec ovaj tjedan to kupio , nemogu docekati  8) )

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Odg: B. smithi ili G. rosea.
« Odgovori #1 u: Listopad 26, 2009, 17:56:37 poslijepodne »
Nemam pauka al po onom što znam preporuča se više b.smithi pošto g.rosea ne jede po apr mjeseci pa se početnici muče oko toga :D ...pazi da ima uvjek vode to je naj bitnije i da je vlaga na nekih 60-70% temp.nebi se trebala spuštat ispod nekih 22-23°C a nebi smijela prelazit preko 32°C...ja preporučujem da ti temp bude oko 28°C...
grijač kupi onaj šta se ljepi za staklo i zaljepi za bočnu stranu....kao srovište neki kokosov orah sa rupom ili vaza za cijeće na pola stavljena u zemlju...hrani je brašnarima,lateralisima,fobasima i sve drugo šta se koristi kao hrana...
Kad neće jest po 2-3 sedmice ne brini se...vjerovatno se priprema za presvlačenje...što je starije tarantula to se rijeđe presvlači...
nadam se da sam pomogao  ;)

EDIT:
B.smithi
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=612:brachypelma-smithi-&catid=55:ankonoci&Itemid=175
G.rosea
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=211:grammostola-rosea&catid=55:ankonoci&Itemid=175

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Listopad 26, 2009, 18:34:52 poslijepodne »
Po meni je B. smithi puno ljepsi i atraktivniji pauk, pogotovo s obzirom na to da rosea zna i po nekoliko mjeseci nejesti, a i smithi dosta brze raste.

Offline ViD0

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Listopad 26, 2009, 19:54:20 poslijepodne »
MA sve to stoji al ono, posto nisam bas iskusan , nekak mi rosea odg bolje zato jer je tak mirna i ne treba puno brige oko nje , a i cuo sam da ju je malo lakse drzati.Nebi htio da mi se ukopava ili sta ti ja znam. Sto se tice grijaca , gdje ih se moue kupiti i po kojoj cijeni?

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 26, 2009, 20:37:57 poslijepodne »
Ma nebi ti se ni smithi ukopavao, ali izbor je na tebi, bilo bi ti najbolje da si uzmes onaj grijaci kabal ali ga zaljepis onak sa zadnje strane jer ako bi ti tarantuli bilo prevruce ona bi pocela kopat,a ti postavio kabal ispod i sprzilo bi ju...
Mislim da tih kablova imas za kupit u pet-shopovima ili tu na forumu postavi oglas pa ti se mozda netko javi...

Offline ViD0

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Listopad 26, 2009, 20:44:49 poslijepodne »
Smithi je oko 10 -12 cm i trazi 500 kn , rosea je isto tolika i trazi 350. Sta kazete ne to? isprika modu ako se ne smije o cijenama.

Offline Letipasjegulja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: OSIJEK
« Odgovori #6 u: Listopad 26, 2009, 21:05:11 poslijepodne »
iskreno mislim da je bolje pocet sa manjim(mladjim) paukom, pogotovo jer ces se vise navikavat na takvu zivotinju kako pauk bude rastao, bolje znat njegove potrebe, kako ga hranit, koliko vlage i sve to.. :up:
U zivotu je vazno samo jedno, a to su  dvije stvari: red, rad i disciplina.

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #7 u: Listopad 26, 2009, 21:38:46 poslijepodne »
Smithi je oko 10 -12 cm i trazi 500 kn , rosea je isto tolika i trazi 350. Sta kazete ne to? isprika modu ako se ne smije o cijenama.

Preskupo,pogotovo ako nije sigurna zenka.
Radje uzmi manjeg,propustas inace njegovo razvijanje,je da ces se nacekat al ce ti kasnije biti veci gust.
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 26, 2009, 23:00:43 poslijepodne »
500kn je stvarno previse ako neznas da je zenka ma i da znas da je zenka je puno previse, ja sam jednom samo kupio odraslog pauka i to zenku Brachypelme auratum i platio sam 300kn tak da mislim da je ovo previse za smithija, slazem se sa letipasom i mravom, najbolje bi ti bilo malog uzet mislim da su vecina tak poceli, a i puno jeftinije ces proc...

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #9 u: Listopad 26, 2009, 23:17:17 poslijepodne »
MA sve to stoji al ono, posto nisam bas iskusan , nekak mi rosea odg bolje zato jer je tak mirna i ne treba puno brige oko nje , a i cuo sam da ju je malo lakse drzati.Nebi htio da mi se ukopava ili sta ti ja znam. Sto se tice grijaca , gdje ih se moue kupiti i po kojoj cijeni?

Uzet ces pauka koji je miran!Skoro svi su mirni kada ih ne diras,nazalost!
Znam na sta mislis ali gle ovako,rosea(moze i smithi tako) ti recimo(svaki primjerak je za sebe) nece jest tjedan-dva,otvorit ces temu kao i svi "Pomoc!Pauk mi ne jede sta da radim?",pomoci nema,nece jest jer mu ne treba i to je to,proci ce mjesec-dva-tri a pauka neces ni vidjet da se pomaknuo!
Jesi siguran da to zelis?
Ukopavanje je normalna stvar i to moze skoro svaki primjerak(pogotovo slingovi) prakticirat,ako to ne zelis ima nacina.

Uzmi pauka koji ti se vise svidja za gledat,jer to su zivotinje samo za gledanje.
A vrsta imas koliko hoces...prouci malo forum...vidi oglase pa odaberi ili od koga vec kupujes.Pogrijesit neces sta god da izaberes.
Ja bi od ova dva radje smithija,ali ne za toliko para sigurno.
Nije ni rosea losa...

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline ViD0

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Listopad 27, 2009, 00:56:34 prijepodne »
Ok.Odluka je pala na Smithi-ja. Cekam samo da mi dodje , al ne ovu od 500 kn , nasao sam bolju ponudu,za manje love.Hvala svima, pitat cu i dalje ak zagusti :)

Offline ViD0

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Listopad 29, 2009, 11:49:42 prijepodne »
Evo kupih grijac od 15 watta ( onaj kabelski) , grije fino ( a fina mu je i cijena)  , skonto sam da ne grije cijelom duzinom neg od ucrtane crne tocke nekih 30-40 cm od utikaca pa do crne tocke na kraju.Nadam se da ce bit dovoljan za terarij.E sad , kako ga postaviti , cime ga zaljepiti , dali on ide unutar ili izvan terarija i ako ide  izvan dali je u stanju ugrijati 2 terarija ?I jos nesto , kupio sam kokosov treset , ali datum na njemu je 25.5.2007 a rok trajanje je 2 godine.Jel smeta to sto mu je istekao rok trajanja i da ga vratim ili to nema veze ?

Offline ViD0

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Listopad 30, 2009, 23:39:52 poslijepodne »
Evo dok sam u iscekivanju dolaska Smithi, kolega s mora mi je donio 3 komada ovih zvijercica : http://www.bvo.zadweb.biz.hr/images/skorpioni/Skorpija%2012.JPG. E sad kolika ima vlaga treba i cime ih hraniti jer nisu duzi od 3 cm .