Srpanj 13, 2025, 02:15:54 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: jel moguce da uz EI sistem fali gnojiva???  (Posjeta: 7573 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: jel moguce da uz EI sistem fali gnojiva???
« Odgovori #25 u: Listopad 18, 2009, 14:59:31 poslijepodne »
ne ace nego ga nafilaj sa co2

ne treba cannibale može i obrnuto ako je malo CO2 smanji se i rasvjeta bilo period bilo intenzitet da se dovedu svi parametri u proporcionalnost.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #26 u: Listopad 18, 2009, 15:09:31 poslijepodne »

Ma jeli..pa ne možeš filat akvarij u beskonačnost s co2..da imaš Dc to bi vidio po boji u njemu..  ;)

Znači "filaš" akvarij do zeleno-žute boje u DC-u...nemožeš preko toga(mislim možeš..ali nije preporučljivo :dead:)..pa ti onda jedino preostaje skratiti fotoperiod ili izbaciti koju lampu van..

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Listopad 18, 2009, 15:26:31 poslijepodne »

ne treba cannibale može i obrnuto ako je malo CO2 smanji se i rasvjeta bilo period bilo intenzitet da se dovedu svi parametri u proporcionalnost.

to smo apsolvirali renta i to stoji ;) ;)
Ma jeli..pa ne možeš filat akvarij u beskonačnost s co2..da imaš Dc to bi vidio po boji u njemu..  ;)
Znači "filaš" akvarij do zeleno-žute boje u DC-u...nemožeš preko toga(mislim možeš..ali nije preporučljivo :dead:)..pa ti onda jedino preostaje skratiti fotoperiod ili izbaciti koju lampu van..

da jel... ne možeš u beskonačnost istina, al možeš na granici držat, a sve ovisi kaj imaš od bilja unutra i kak gnojiš i naravno ne možeš sad opićit 12 sati svjetla, i za to treba imat granice

ja sam reko da ako imaš puno svjetla iznad akvarija, onda ga filaš sa više co2, a koliko dugo će svjetlit, to sam pretpostavljal da znamo....

a u biti ribe su sporedna stvar, barem meni

Offline aldina

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Listopad 18, 2009, 20:27:09 poslijepodne »
koncici po listovima.odgovor

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Listopad 18, 2009, 20:30:53 poslijepodne »
koncici po listovima.odgovor

preusmjeril sam te tu da pročitaš koji su najčešći uzroci kod pojave algi, jer je ovdje manje više sve iznjeto...

a sad kaj je kod tebe problem, najbolje otvori novu temu, al vjerujem da ćeš odgovor pronaći i švrljanjem po forumu, puno se pričalo...

ak ne tad otvori novu temu sa svim bitnim stvarima, kolko aq, filtracija, prihrana bilja, co2, svjetlo (koliko watta, kolko stare lampe, kak dugo svjetle), izmjene vode...

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Listopad 20, 2009, 13:01:43 poslijepodne »
vidim da se preporuca protok vode od 12*volumen akvarija, znaci ja bi na 180 litara trebao 1800-2200 litara/sat... posto moj filter sljaka na 700 L/h to znaci da bi trebao ubaciti pumpu od 1400 L/h? jel bi to bilo ok? ne bi bas da mi to cupa biljke il nosi ribe po akvariju :-)
zvao sam aqua terru i imaju atmanove pumpe od 700 i 1400 L/h... koju da uzmem??? btw. poslusat cu sve vase savjete i napraviti slijedece:

1: smanjio sam duljinu foto perioda s 12 na 10... pa jos s 10 na 9 sati...
2: elemente sibam po EI sistemu tako da tu ne vidim neki problem...
3: CO2 mi DC pokazuje zeleno-zuto... jedini problem sta imam s co2 je taj sto sibam 3 mjehurica po sekundi i na pola ljestvica mi se 2 baloncica spajaju u 1 tako da se mjehurici ne otope do kraja.. to planiram rijesiti tako da dodam jos jedne ljestve za co2..
4. kupujem potopnu pumpu kako bih pojacao cirkulaciju!
5:jesam nesto zaboravio???

p.s. inace se zahvaljujem ekipi na savjetima i komentarima!   :up: :up:

btw. primjetio sam da su mi biljke (pogotovo Echinodorus tenellus), kad sam prije nekoliko tjedana pojacao rasvjetu s 2 na 4 neonke, krenule rast prema gore... sto bi bio razlog tome?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Listopad 20, 2009, 13:08:49 poslijepodne »
što se protoka tiče u mojem akvariju je vanjski filter od 900/h, i sad sam dvije diy boce stavil da mi se raspršuje prek powerheada (odlična stvar jer sam gurnul direkt u usis i izlaze sitni sitni mjehurići koji su po cijelom akvariju), a protok doseže sad 1200/h, za litražu od 54 l brutto

svjetlo je 1w/l na 10 sati dnevno, makro ei sistem, mikroel., i easy carbo,

zaključak, čini mi se da se smeđa čupava ne širi, zelena točkaste nema na staklu, bilje raste i za sad zadovoljan

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #32 u: Listopad 20, 2009, 13:37:42 poslijepodne »
vidim da se preporuca protok vode od 12*volumen akvarija

važan je i pravilan protok vode po cijelom akvariju, možda malo igranja s usmjeravanjem izlaza vode iz filtera postigneš zadovoljavajuće rezultate

3: CO2 mi DC pokazuje zeleno-zuto... jedini problem sta imam s co2 je taj sto sibam 3 mjehurica po sekundi i na pola ljestvica mi se 2 baloncica spajaju u 1 tako da se mjehurici ne otope do kraja.. to planiram rijesiti tako da dodam jos jedne ljestve za co2..

zaboravi mjehuriće, ako ti DC pokazuje blizu žutog ima dosta co2, ako poboljšaš otapanje co2 u vodi, morat ćeš smanjiti broj mjehurića i na to dobro pripazi da ne bi ribe  :dead:
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Listopad 20, 2009, 20:06:06 poslijepodne »
vidim da se preporuca protok vode od 12*volumen akvarija

važan je i pravilan protok vode po cijelom akvariju, možda malo igranja s usmjeravanjem izlaza vode iz filtera postigneš zadovoljavajuće rezultate

zaboravi mjehuriće, ako ti DC pokazuje blizu žutog ima dosta co2, ako poboljšaš otapanje co2 u vodi, morat ćeš smanjiti broj mjehurića i na to dobro pripazi da ne bi ribe  :dead:

ma upravo sam to i mislio.. glupo mi gledat kak mi pola co2 izlazi vanka, tj. ne otapa se... naravno da bi smanjio broj mjehurica...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Listopad 20, 2009, 20:07:49 poslijepodne »
e nas stvarno nerviraju svakakve stvari, ma ne diraj kad je dobro, ostavi tak i šibaj dalje, ak dc pokazuje da je ok koncentracija co2 u vodi ;)