Srpanj 13, 2025, 02:28:17 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Telefonska govornica  (Posjeta: 3220 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Telefonska govornica
« u: Rujan 29, 2009, 21:14:48 poslijepodne »
Evo, nadam se da nije vec bila tema o ovome, a isto tako se i nadam da ovaj tekst ide u ovu kategoriju:

"Obicnu telefonsku govornicu umjetnici Benoit Deseille i Benedetto Bufalino pretvorili su u akvarij u sklopu Lyon Light Festivala u Francuskoj"

http://thepirata.com/the-aquarium-phone-booth/

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Telefonska govornica
« Odgovori #1 u: Rujan 30, 2009, 06:18:02 prijepodne »
di baš ostavili telefon unutra  :D :D

inače tak nekaj u dvorištu bi bilo ok :D, samo zaheb bi bil po zimi kad počne staklo pucat od smrzavanja ;)

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #2 u: Rujan 30, 2009, 08:24:31 prijepodne »
E stvarno pi..arije! :D
U radu je spas!

Offline Damber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Katkada je bolje ne činiti ništa.
« Odgovori #3 u: Rujan 30, 2009, 12:47:42 poslijepodne »
di baš ostavili telefon unutra  :D :D

Šta'š telefonsku govornicu bez telefona! Phh...  :D
*Zagreb - Trešnjevka*
RIO 180
Nano 20

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 01, 2009, 01:37:33 prijepodne »
Izvrsna stvar! Zakooon!

Offline vera

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2009, 00:31:51 prijepodne »
Za nakratko privuci ljude,ok,ali na duze staze...ajme meni algi i ostalih strahota ljeti,a i zimi...ali ovako na fotkama izgleda skroz cool,samo da ribe nisu isfrasirane svime time...

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 02, 2009, 13:53:36 poslijepodne »
Za nakratko privuci ljude,ok,ali na duze staze...ajme meni algi i ostalih strahota ljeti,a i zimi...ali ovako na fotkama izgleda skroz cool,samo da ribe nisu isfrasirane svime time...

Slažem se, sve je ovo kratkorocno i zamisljeno! No pretpostavljam da je sve ok po pitanju ribljeg stresa i neprilagođenosti jer se na vecim festivalima suvremene umjetnosti, po novom (znaci nakon izgladnjivanja pasa, dovođenja prosjackih obitelji u galerije itd..) poprilicno pazi na etičnost i ponajmanjih elementa rada.

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 07, 2009, 18:42:41 poslijepodne »
telefon je tu ako ribama zatreba u slucaju poplave pozara i drugih hitnih intervencija od strane vatrogasne sluzbe :D :D :D :D
Fora ali samo na kratko jer jadne ribe ak je na duze :punch:
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #8 u: Listopad 10, 2009, 16:12:28 poslijepodne »
Nešto vrlo slično već odavno stoji u Importane centru (Zg, prolaz kod glavnog kolodvora). Jedina bitna razlika je da je trokutastog umjesto kvadratnog tlocrta i da je upotrijebljeno više mramora i rostfraja u skladu sa ovdašnjim novokomponiranim stilskim strujnicama. I što nema telefona, ionako ne bi radio a ljude bi samo nepotrebno zbunjivao, moglo bi se desit da netko pokuša telefonirati i udavi se namrtvo pa da ih poslije tuži.(odnosno njegova rodbina i nasljednici svejedno)

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #9 u: Listopad 11, 2009, 13:13:09 poslijepodne »
meni je ovo užas...da je prazna kocka,i u zatvorenom prostoru još i ajde..bilo bi zanimljivo a ovako gdje sve hrđa pod vodom,bakterija pretpostavljam milijun bilo prije....ovo tko je postavljao sigurno nije akvarista..

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 11, 2009, 20:00:39 poslijepodne »
meni je ovo užas...da je prazna kocka,i u zatvorenom prostoru još i ajde..bilo bi zanimljivo a ovako gdje sve hrđa pod vodom,bakterija pretpostavljam milijun bilo prije....ovo tko je postavljao sigurno nije akvarista..
ma nisu oni samo tak stavili a da nisu pripremili
sve je to sredeno vrhunski i ocisceno pa nije ni njima u cilju da im mrtve ribe leze po dnu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #11 u: Listopad 11, 2009, 22:34:15 poslijepodne »
svejedno...po meni ovo je zločin...

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Listopad 11, 2009, 23:44:38 poslijepodne »
Ah..     A zašto molim te? Ovo je kratkorocna umjetnicka instalacija, sve je vrlodobro pripremljeno i sređeno prije.. ne vidim po cemu bi se razlikovalo od "nemorala" koj ti ili bilo tko od nas priušti svojim ribama..  no eto...  prihvacam da svi imamo neke svoje standarde..

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 11, 2009, 23:55:48 poslijepodne »
to mi je u rangu onog potopljenog automobila. ubiti to mi je u rangu ronioca u akvariju, nije baš neka prevelika razlika kad pogledaš. To što se ovo zove "eksponat" i umijetnost... pa danas je umjetnost doći na binu u kazalištu i popišat se pred svima. Nekima je to fora i alternativno. Ja bi takve ljude streljao.

Ova govornica bi i bila zanimljiva kao eksponat ali da nema tog šugavog telefona. Prvo zato što nije to što te privuće telefon već voda u govornici. I ukoliko se već približiš nećeš gledati telefon već ribe i bilje, dakle koja je njegova svrha??? Da shvaćam da je to ideja da bude u govornici, ali opet čemu? Ajmo napraviti akvarij u vešmašini, pa ću biti kul, inovativan i zanimljiv, no dali je to dobro? NE

Ako već voliš ovaj hobij, onda nećeš držat zlatnu ribicu u kugli, zato što si valjda naučio da to nije dobro za te ribe. Ono što želiš je napraviti vizalni dojam u svoj sobi, ali na način da pokušaš što bolje imitirati dio prirode u kojem te tvoje ribe žive, a to sigurno nije uz telefon.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #14 u: Listopad 12, 2009, 00:17:11 prijepodne »
budalaština,,,,,, obična.  u biti, pun je net takvih budalaština.

- a i tema je za blablabla

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Listopad 12, 2009, 08:33:54 prijepodne »
to mi je u rangu onog potopljenog automobila. ubiti to mi je u rangu ronioca u akvariju, nije baš neka prevelika razlika kad pogledaš. To što se ovo zove "eksponat" i umijetnost... pa danas je umjetnost doći na binu u kazalištu i popišat se pred svima. Nekima je to fora i alternativno. Ja bi takve ljude streljao...

Pa istina, to jest u rangu ronioca u akvariju: potpuno nepotrebno, nimalo štetno i postoji tamo radi dojma. Telefon nije izvađen baš zato da se ostavi dojam toga da je unutra samo natocena voda i tek stavljene ribe, a koncept u tome se veže na prestanak korištenja telefonskih govornica, šire gledano (javnih prostora ili elemenata u prostoru koji zbog tehničkog napretka bivaju zaboravljeni), vraća se život u te ostavljene simbole prošlosti.

To što ti smatraš umjetnošću i koga bi ti streljao ili ne ne želim komentirati...

budalaština,,,,,, obična.  u biti, pun je net takvih budalaština.

- a i tema je za blablabla
Slažem se, jest budalaština, ova je samo sa konceptom, vrhunskom izvedbom i jako velikim budžetom.
Ok, ne sviđa ti se, stavio sam to ovdje zato da ljudi to vide i komentiraju ovo što si ti rekao ili potpuno suprotno, no ako ti je tema za "blablabla" zašto odgovaraš- samo ju ignoriraj pa će se ugasiti i otići u zaborav, kao i dosta drugih stvari na forumu, manje ili više interesantnih..

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 12, 2009, 11:36:24 prijepodne »
to mi je u rangu onog potopljenog automobila. ubiti to mi je u rangu ronioca u akvariju, nije baš neka prevelika razlika kad pogledaš. To što se ovo zove "eksponat" i umijetnost... pa danas je umjetnost doći na binu u kazalištu i popišat se pred svima. Nekima je to fora i alternativno. Ja bi takve ljude streljao...

Pa istina, to jest u rangu ronioca u akvariju: potpuno nepotrebno, nimalo štetno i postoji tamo radi dojma. Telefon nije izvađen baš zato da se ostavi dojam toga da je unutra samo natocena voda i tek stavljene ribe, a koncept u tome se veže na prestanak korištenja telefonskih govornica, šire gledano (javnih prostora ili elemenata u prostoru koji zbog tehničkog napretka bivaju zaboravljeni), vraća se život u te ostavljene simbole prošlosti.

To što ti smatraš umjetnošću i koga bi ti streljao ili ne ne želim komentirati...

gle uopće me nisi shvatio, ronioc u akvariju je jednako kao i automobilska guma u jezeru. Dali svi govore da to nije dobro? DA. Ja shvaćam koncept i to što je umjetnik htio postići, no ne sviđa mi se sama njegova ideja i tu je priči kraj. Ako želiš vidjeti umjetnost, odi na Amanovu stranicu pa slini do mile volje, a ne da se tu spajaju kojekakve kerefeke i to se naziva slobodom umjetnosti. Zašto nitko ne zamjeti telefonsku govornicu koja je napunjena smečem i to nazove izložbom (fala bogu ima ih koliko ti srce želi) i kaže vidi simbol prošlosti? Meni ovakve stvari iskreno idu na živce, a pišem u ovu temu iz razloga što kao prvo imam pravo, a kao drugo želim nešto poručiti isto kao i ti. Želim ljudima reć, ne ovo nije zanimljivo, ovo je totalno neprirodno i ljudska glupost danas može svašta, jer ima dovoljno idiota koji će to dozvoliti i diviti se tome. Što je slijedeće, napunit će staru zgradu vodom i pustiti morske pse da plivaju u njoj, pa malo ubaciti kravu da pliva i vidjet što će se dogodit?

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Listopad 12, 2009, 11:51:33 prijepodne »
ja sam uvjeren da telefon nije pravi vec samo plastika ali...
sto se dojma tice meni otvara pogled u mogucu buducnost prirodne osvete za sva nasa nedjela koja svakodnevno cinimo prirodi
recimo da vecinu zemlje poplavi voda ovo bi bila najnormalnija pojava(iako stetna za bio svijet zbog kemije hrde isl...)i pomalo otvara uvid u nikad neznas mogucnost ali naglasavam valjda na kratko jer ne vjerujem da je to zdravo za ribice
ali to je samo moje glediste
sto se tice ljudske gluposti ma ima je svakakve ali mi sami puno vise grijesimo konzumiranjem svakakvih nepotrebnih gluposti pa time vise stetimo prirodi nego ovo jer svaki dan upalimo auto popusimo cigaretu kupimo glupost koja nam uopce ne treba a ovakav performance se vjerujem dogodi 1000000000000000 puta manje i isto tolko manje steti ali....

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 12, 2009, 21:29:12 poslijepodne »
Malia...  potpisujem :D :klap: :klap: :klap:

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Listopad 13, 2009, 09:16:30 prijepodne »

a pišem u ovu temu iz razloga što kao prvo imam pravo, a kao drugo želim nešto poručiti isto kao i ti. Želim ljudima reć, ne ovo nije zanimljivo, ovo je totalno neprirodno i ljudska glupost danas može svašta, jer ima dovoljno idiota koji će to dozvoliti i diviti se tome. Što je slijedeće, napunit će staru zgradu vodom i pustiti morske pse da plivaju u njoj, pa malo ubaciti kravu da pliva i vidjet što će se dogodit?

Pa jasno je meni zasto ti pišeš u ovu temu, nitko ti na to nije nista rekao.. što me fascinira je da ljudi imaju potrebu javiti se u temu koja im je "blablabla" (citirah aquabota) na ciji komentar sam se, s obzirom da sam ja otvorio temu, osjetio pozvan dati prijateljski savjet...

Cisto da se zna za ubuduće, ne osporavam nicija prava da se jave i pišu u ovu ili bilo koju drugu temu.. u slucaju da se netko nađe tko moj komentar doživljava kao takav neka procita moj post još par puta ili neka mi se javi pa ću mu, ako je to u mojoj moći, drage volje isti i objasniti..