Srpanj 27, 2025, 22:08:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje  (Posjeta: 941 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DeWiaN

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Moji kraljevi
Pitanje
« u: Kolovoz 30, 2009, 23:08:05 poslijepodne »
Drzim 8 malboro diskusa i 12 neonkica ,5 coridorasa i dva ancitrusa u 260 l akvariju sa filterom tetra ex 1200 ,temp vode je 29-30 c,rasvjeta je 2 x35w ,nego radi se o dy sisitemu co2 sto sam jucer napravio sa bocom od 1,5 l i drugom od 0,5 l i spojio crijevo na malu pumpicu filter unutarnji na dnu sam probusio rupu i gurnuo crijevo kroz plastiku u spuzvu od tog filtera ,e sad u spuzvama se nakuplja co2 i rastapa se polako u vodi i kad dodje do vrha izbaci onako dosta sitnih mjehurica ,e ad me zanima jel to tako uredu ili?Izlazi 60 do 64 mjehurica u minuti,nemam ljestve pa sam probao ovako improvizirati jer sam cuo da je bolje nego kamen!Eto ispravite me ako di grijesim ,inace to sam napravio da mi malo probuja bilje,od bilja imam valsineriju ,anubias nana i criptocorinu!
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
Odg: Pitanje
« Odgovori #1 u: Kolovoz 31, 2009, 00:25:35 prijepodne »
to su nezahtjavne biljke,nemoj se igrat sa co2 da ti eibe ne odu :dead: IZY CARBO je pristupačno i vrlo dobro rješenje,osim toga rasvjeta ti je preslaba. Nekih 100-150 W bi bila odlična. Dodaj barem još jednu lampu.
Valisneriji i kripti treba vremena (mjesec-dva)da se ukorjene ali onda podivljaju i restu ko blesave.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Pitanje
« Odgovori #2 u: Kolovoz 31, 2009, 12:27:25 poslijepodne »
Ja bih isto predložio ljestvice za co2 jer tako direktno kontroliraš broj mjehurića co2.

Još jedan problem, u filteru se nalaze dobre bakterije a one su aerobne znaći da im za život i rad treba O2 a CO2 ih guši...