Pozdrav svima,
nakon prvog posta i kvalitetnih odgovora došao sam na ideju da vas još malo zagnjavim

U prvom postu sam napisao da je moj Darwin u akvariju od 95x35x30 što mi je naravno premalo bez obzira kaj tek ima 58 cm (20 cm tijelo).
Jučer sam završio veći "privremeni" terarij (kombinacija drvo i staklo na vratima) dimenzija 125cm Š x 95cm V x 45cm D
E sad imam ReptiGlo 5.0 neonku, Sun Glo 100W spot lampu i od toga svega temperatura se ne može popenjati, te sam danas kupio Heat Glo 150W infrared za grijanje terarija. Mislio sam prvo kupiti keramičku lampu, ali ona dođe 250 kn + keramičko grlo ... skupo, a prodavač i ja smo zaključili da Heat Glo vrhunski grije i može biti obično grlo malo kvalitetnije.
E sad nemam fotku terarija, ali ne znam kako bih postavil sve lampe. Mislio sam u desni dio staviti sve od lampi sunčanje, grijanje) tako da lijevi dio bude hladniji, a u desni ide i bazen pa bi toplina oslobađala vlagu.
Znači potkoso na poklopac neonka ReptiGlo 5.0 i pokraj usmjerena na spot mjesto SunGlo 100 w, a sa sredine terarija u smjeru desne strane staviti HeatGlo 150W za grijanje jer je dosta jaka pa da ne bude preblizu spot mjesta.
BTW koliko velike odzračnike da stavim lijepo dolje i gore desno 20 cm x 5 cm dosta?
Znam da bi Vam bilo lakše da imate sliku terarija, ali to stiže navečer.
Ako u međuvremenu netko ima ideju oko postave svih nabrojanih lampi nek se javi.
Unaprijed hvala
Saša