ne skrivam se ja iza naicka na forumu, mogu ja to njoj uvijek reci u lice nije problem, vidi ne optuzujem ja nikoga, par puta sam napomenula da je to moje iskustvo s njom, za pse i macke ona je super, ali bas da se kuzi u gustere i nije, ili oces reci da je ok gustera pikati sa ogromnom iglom, day gecka od nekih 15 cm, i jos ga onda ne uspije 3 puta upiknuti, i napravi mu rane,sorry ali to po meni za nekoga ko se kuzi u gustere i vec im je davao injekcije. a cuj nisam ja strucnjak pa da znam za sto se daje kalcij ili ne daje. moj guster je izlego dva jaja (kasnije sam saznala da day gecko samo ima dva jaja), ja posto nemam iskustv i relativno sam nova u tome, a i nisam imala zenku do sada, nisam znala kaj je to sada, i dobila sam njen broj, otisla kod nje,prvi put bez gustera, donijela uzorak jaja, ona napravila frku, da kao nemaju ljusku nisu kalcificirana, i da ako guster do sutra ne jede da ju dopeljamo, tek kasnije sam od pravih ljudi saznala, da gusteri izbacuju jaja, iako ne bili oplodeni, i da naravno da u tom perijodu ne jede, ko zena kada je trudna, ugl iduci dan nije jela, i mi ju zovemo, i sta cemo, dovedite ju, mi ju ulovimo jedva (guster nikada nije bio u ruci i ona je to znala) i stavimo u jastucnicu kako je ona rekla,
dovedemo ju, ona crna, ne zelena nego crna, ona ju izvadi, kaze treba infuzija i kalcij, infuziju joj da sam malom iglom, sve ok, upikne ok, i neznam ni ja zasto (to samo ona zna) kalcij joj ide dati sa troduplo vecom iglom (cemu ako je ova prva mala igla dobro prosla) i prvo u nogu, nejde, zguli joj ljusku, obrecne se na mene, jer sam pitala dali je to ok, i kaze da nemoze ona tako raditi i da izademo van ili sutimo, drugi put ju ide pikati u dio trbuha, (sto sam isto cula da se tu gustrima ne daje jer se mogu organi probiti), opet ju zagrebe, zguli ljusku, ja kazem pa daj uzmite onu malu iglu, nisam to mogla vise gledati, ona uzme tu manju i u nogu joj da kalcij. i aj doma pa se cujemo. tu vecer guster povraca, od soka vadenja, i mi iduci dan idemo kod nje da vidimo kaj je, ona kaze a nista povratila je , ajde cujemo se ako kaj bude, iducih 10 dana guster ne jede (poslije sam saznala da se kalcij ne daje osim ako nije nesto jako ozbiljno, a ona je izbacila dva jaja, znaci nije bilo potrebe ju uopce dovoditi jer,ta vrsta i moze imati samo dva jaja, a kalcij se talozi na organima, i boli i zbog toga i soka ona nije jela) ostalo je povijest, ali ne zahvaljujuci njoj. ona tog gustera nije vidjela vise, niti ce ga vidjeti vise.
eh sada mi ti ljepo reci, ti se kuzis u gustere kolko sam skuzila, jel tako, ja priznajme da s ene kuzim tolko ko vi (ja bar to priznam pa se ne mijesam u ono o cemu neznam), dali je u redu da neko ko sebe naziva veterinarom za gustere da nezna da day gecko ima dva jaja, i znaci logicno dode ti netko uspanicen kaze da ja izbacila dva jaja, ti onda kazes ne brinite, pusitie ju na miru par dana, i biti ce sve ok, a ne frku i paniku, da ona ima jos jaja u sebi, i ako ih ne izbaci da ce umrijeti, naravno da sam se ja prepala, svako bi.
vidi ja se ne zelim svaditi niti prepirati, evo sada sam ti ispricala moje iskustvo, pa ti reci dali je ok od nje sto je to napravila i dali bi ja sada nakon toga trebala reci da je ona ok veterinarka? nego koje zivotinje si ti njoj vodio? ja sam napisala da u ove obicne zivotinje ja ne kazem, ona se kuzi, ali ipak za ove egzoticne malo vise moras uciti da bi znao.
i nemoj sada reci da je ovo sto je napravila ok, jer ti je frendica, nemoj biti pristran, jer eto meni je skoror ubila gustera, guster sada je super, jede i sve ali kazem ne zahvaljujuci njoj, nego nekom desetom.
eto reci jesam ja u krivu sto ju najblaze receno mrzim, sorry ali meni je moj guster jako vazan, i ako vec nekome dam povjerenje da ga pika, onda bi rado da se ta osoba kuzi u to sto radi, a nne da kaze da da kuzim se ja samo da ispadne frajerica, a ustvari nema poima, jer namece se pitanje kolko ona voli ziuvotinje ako joj njen ponos ne dopusta da kaze vidi ja se ne kuzim u to, evo ovaj i ovaj se kuzi.
sorry na off topicu, ali eto voljela bi zaista da mi odogovoris dali je to ok, i dali sam ja na nju ogorcena bez razloga. nije mi namjera se prepirati ali eto ja sam moje misljenje rekla, i podkrijepila ga cinjenicama, pa bi bilo ljepo da i ti isto ucinis, jer tako ljudi komuniciraju