Kolovoz 11, 2025, 23:54:45 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: kako pomoći malom moliju?  (Posjeta: 926 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
kako pomoći malom moliju?
« u: Travanj 22, 2009, 20:25:21 poslijepodne »
od popodne ne mogu gledati mog jadnog malog žutog balon molija a neznam kako da mu pomognem.naime,zadnjih par dana muški bijeli moli mi naganja ženku balon molija i ujedno proganja i kljuca muškog balona.taj se jadan vječno skriva u travi gdje mu je gusto i sigurno a plivao bi jedino kad bi ovaj bijeli bio dalje.tri mjeseca su bili dobri ali evo,zadnjih par dana bijeli mi je naprosto poludio pa ga ganja i vidim hoće se pariti sa ženkom balon molija.od popodne mi se muški balon moli trese kao da je prikopčan na 220.trese glavom,tj cijelim tijelom kao kad vidimo nenormalnog čovjeka kako se trese.kažem izgleda kao da ga je netko prikopčao na struju pa se tako trese i vidim da desnom perajicom više maše nego lijevom..šta da radim s njim? uginit će mi jadan ako ovako nastavi..osim privremene karantene nemam ga gdje prebaciti a u veliki ne dolazi u obzir..

Offline Marko3000

• Punopravni član
  • **
Odg: kako pomoći malom moliju?
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2009, 20:36:14 poslijepodne »
mozda ga je ovaj istuko.
ak mozes ga izdvoji ili ga pokloni.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2009, 20:37:44 poslijepodne »
pa stvar i je u tome šta ga je ovaj istukao.ali osim samog izdvajanja u karantenu zanima me kako da mu pomognem i dali uopće mu mogu pomoći prije nego šta ugine?

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #3 u: Travanj 23, 2009, 16:45:04 poslijepodne »
razdvoji muske i nabavi jos barem jednu zenku jer samo ovu 1 zenkicu naganja i kad tad ce se i ona razboljeti  ;)
dali ovaj istuceni ima nekih vidljivih ozljeda

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #4 u: Travanj 23, 2009, 16:58:08 poslijepodne »
ma molija ima 4 od toga jedan muški a i balon moli su dvije cure i jedan muški.ali muški moli se samo zadnjih par dana ovako ponaša prema ovom drugom muškom.do sada je sve bilo ok i svi mirni i zadovoljni.jedino mi i ovih par dana,ne prije bijeli muški molić naganja jednu te istu ženku od balonca i hoće se pariti. i nema vidljivih nikakvih ozljeda niti ranica.jutros sam ovog izvadila u karantenu,dala mu vitamina i baktoura za svaki slučaj po savjetu kojeg sam dobila i za sada je sve ok.ne trese se više,pliva između kamenja sa mahovinom i normalan je.držat ću ga još dan dva pa probati vratiti da vidim šta će biti.