Evo ja cu napisat nesto malo sto sam iskopo sa interneta i iz knjiga... (nemogu tvrdit da je sve tocno jer nemam osobnog iskustva sa tom zmijom)
MLIJECNA ZMIJA
Opcenito:
Odrasle narastu do 125 cm.
Jedna od popularnijih zmija u zatocenistvu jer je predivnih boja.Ima 10 do 16 crvenih "traka" koje su razdvojne
crno-bjelim-crnim trakama.Ima grebenaste trbusne ljuske.Nazivaju je i Lazna koraljna zbog boja i male glave...
Terarij:
Za odraslu jedinku dovoljan je terarij 60x40x60 cm (dxšxv).S obzirom da je zmija koja se voli penjat treba
joj omoguciti to postavljanjem grana.Kao podlogu treba koristit treset jer dobro zadrzava vlagu.
Temperatura:
Grijanje se postize kabelskim grijacem ili grijacom podlogom.Kolko ja znam treba stavit kabelski grijac ispod kucice za skrivanje, radi boljeg probavljenja hrane i brzeg.Na hladnijem djelu terarija treba biti od 22-24 stupnjeva ,a u toplijel djelu od 28-32 stupnjeva.
Vlaga:
Oko 50-60%,kad mijenja kozu treba povisitina 70-80%.
Prehrana:
U prirodi hrane se drugim zmijama,guserima i glodavcima.
U zatocenistvu se hrane misevima ili manjim stakorima.Mlade zmije jedu tek rodene miseve (pinky) i to svakih 5-7 dana,a odrasle jedinke miševima ili stakorima ne deblji od najdebljeg djela zmijinog tjela svakih 10-12 dana.
Zmijski san:
U zatocenistvu nije potreban osim ako je na proljece nemislis razmnozavati,a detaljnije kako se to radi (stavlja u hibernaciju)to neznam.
Ponasalje:
Iako je u prosjeku jako preplasena i "trzana" zmija,sto je starija se smiruje.
ja ti preporucam da je sad dok je mla sto vise vadis van i ucis na ruke poslje ce bit kasno.
Eto to je od mene ovako sto malo znam i tako.
Ako sam sta krivo napiso volio bi da me ispravite.
Pozdrav!