Kolovoz 04, 2025, 18:10:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: skalari i druge ribe  (Posjeta: 3820 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline leon77zd

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zadar
skalari i druge ribe
« u: Veljača 16, 2009, 23:22:57 poslijepodne »
pozdrav svima!
ovako, Imam akvarij od nekih 140 lit 65x55x40 (d x v x š ) u njemu imam 5 velikih skalara i sutra napokon micem 3 komada ( veliki problem u fightu kad se mrijeste itd), ostaviti cu dva skalara..
U aqvariju imam 3 sijamca 2 Corydoras paleatus 1 botie striate 1 ancistrus i 1 bicolor ova ekipa super stanuje i nema nikakvih problema..

a sad vas molil za par pitanja!

1. koje skalare da ostavim: jedan par (musko zensko ) iako me mrijest apsolutno ne zanima..
ili dva muska ili dvi zenke.!!!  koja je najbolja kombinacija za mir u kuci  :devil:

2.ako ostanu dva skalara koje jos ribe mogu dodati, dali mogu ici colisa lalie i koliko komada ( npr 2 muska i 2 zenke), mozeli ici borac , neonke, itd.. dajte ljudi malo pomoci odkad sam sa skalarima nemam veze sa drugom ribom

3.da sve skalare odj. :-X iz akvarija pa stavim nesto drugo..

ubiti da skratim pricu trebam neku pomoc da slozim novu  kombinaciju u AQ.
posto je AQ visok, skalari su negdi na sredini ili na vrhu,
ova ekipa 3 sijamca 2 Corydoras paleatus 1 botie striate 1 ancistrus i 1 bicolor se niti nevide saraju po dnu i bilju..  znaci treban neke ribe da ubacim u AQ da plivaju negdi u sredini , napomena skalari su veliki, ali nisu nikad do sad gnjavili ove druge stanovnike AQ,

hvala puno

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
Odg: skalari i druge ribe
« Odgovori #1 u: Veljača 17, 2009, 20:12:54 poslijepodne »
Ja bi ostavila curu i dečka, bez obzira na parenje. Osim toga mislim da će ostatak ekipe smazat jaja takvom brzinom da ih gotovo nećeš ni vidjeti. Za ostala pitanja, netko drugi. Mislim samo da beta ne bi išla s ovom ekipom.  :)
I love ribeki

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #2 u: Veljača 17, 2009, 23:09:43 poslijepodne »
da mislim da bi betac nastradao, neonke isto ne, zavrsile bi kao rucak skalaru. e sad dal maknut sve skalare ili ne? ovisi o tebi odnosno o tome koje bi ribe htio imati ali ako mislis skalare ostavit definitivno ovaj par o kojem si govorio, niad neznas mozda ce te danas sutra zanimat mrijest

Offline VESNA Š

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #3 u: Veljača 18, 2009, 14:57:28 poslijepodne »
ja sam sa skalarima imala "borca" i nisam imala problema.A neonke su uvijek završile
kao desert skalaru,i ako sam vidjela ovdje na forumu da neki imaju skalare i neonkice zajedno,
tako da neznam, očito je fora u nečem ili sam ja imala neke opičene skalare :'(

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #4 u: Veljača 18, 2009, 15:43:14 poslijepodne »
pozdrav svima!
ovako, Imam akvarij od nekih 140 lit 65x55x40 (d x v x š ) u njemu imam 5 velikih skalara i sutra napokon micem 3 komada ( veliki problem u fightu kad se mrijeste itd), ostaviti cu dva skalara..
U aqvariju imam 3 sijamca 2 Corydoras paleatus 1 botie striate 1 ancistrus i 1 bicolor ova ekipa super stanuje i nema nikakvih problema..

a sad vas molil za par pitanja!

1. koje skalare da ostavim: jedan par (musko zensko ) iako me mrijest apsolutno ne zanima..
ili dva muska ili dvi zenke.!!!  koja je najbolja kombinacija za mir u kuci  :devil:

2.ako ostanu dva skalara koje jos ribe mogu dodati, dali mogu ici colisa lalie i koliko komada ( npr 2 muska i 2 zenke), mozeli ici borac , neonke, itd.. dajte ljudi malo pomoci odkad sam sa skalarima nemam veze sa drugom ribom

3.da sve skalare odj. :-X iz akvarija pa stavim nesto drugo..

ubiti da skratim pricu trebam neku pomoc da slozim novu  kombinaciju u AQ.
posto je AQ visok, skalari su negdi na sredini ili na vrhu,
ova ekipa 3 sijamca 2 Corydoras paleatus 1 botie striate 1 ancistrus i 1 bicolor se niti nevide saraju po dnu i bilju..  znaci treban neke ribe da ubacim u AQ da plivaju negdi u sredini , napomena skalari su veliki, ali nisu nikad do sad gnjavili ove druge stanovnike AQ,

hvala puno

ako ti se samo jedan par do sada mrijestio onda ne mozes znat sa sigurnoscu kojeg su spola ostali, nadalje par koji se mrijestio nije fer razdvajat jer su skalari kao i diskusi u pravilu srodne duse do kraja i imaju partnera do smrti, dakle ili si ostavi taj mrijesni par ili se rijesi svih 5 a ostalo je tebi na izbor.
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #5 u: Veljača 18, 2009, 16:46:13 poslijepodne »

To ti je stvar sreće. Ja stvarno imam čušpajz u akvariju, ali svi su miroljubivi i nitko se ne tuče. Vidim da kod nekog drugog ni u ludilu te vrste koje su kod mene ne idu zajedno i kolju se. Dakle ja stvarno imam sreće.  :D
I love ribeki

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #6 u: Veljača 18, 2009, 16:49:36 poslijepodne »
Pardon, peskočila sam tvoj odgovor Crazy-a3. Potpuno si u pravu. I ja bi tako, samo ja bi si ostavila samo taj par, jer mi se akvarij čini prekratak za njih 5. Možda me oko vara, al ovak odokativno...  :D 
I love ribeki