ja nutarnji filter nebi u opće koristio ( izgled i vjerojatno češ ga morat stalno čistit) ali zato dobar vanjski ili dva. Protok je jako važan 2 x 1000 l/h ili jedna veča mrcina. Mislim da su ti mbune bolja varijanta samo moraš staviti one koje če tolerirati jadne druge.
Labidosromisi + demasoni + još nešto-nek me nadopune bolji znanci. Nemoj staviti od svake vrste jezera malavi po jedan par jer češ se totalno razočarati več stavi po desetak od svake vrste pa češ uživat u njima i njihovim mladima.
Da filter, Moj je filter od stakla iza akvarija ( 15 cm širok ,40 cm dug i visko ko akvarij-55)- ne vidi se a ima dosta mijesta za filter materijal. Ako uzmemo u obzir da češ imat 30tak riba i kad one porastu bit če tu dosta

s toga filter mora biti kao za akvarij duplo veče dimenzije. Nemoj koristit filter vatu jer se brzo umasti već spužvu večih mjehuriča i puno keramike ili vulkanskog kamena jer je bio filtracija važnija od mehaničke. Moja je pumpa 2700 l/h i kad se filter zaprlja vuče sasvim dosta što je prednost nad manjim pumpama jer su slabe.
Pazi na pijesak da nije oštar a boju odaberi sam- na tamnom pijesku su sretnije ribe a na bijelom su ljepše boje.
Pozadina crna i pono stijena po mogučnosti formirane u dva grebena.
Ako želiš i bilje stavi ga na samom početku jer će ti ga inače iskopat. Vole jesti mladice anubijasa ali kriptokorine, valisneriju i rogolist ne diraju.I mahovina je dobar izbor.
Nadam se da sam barem malo pomogao. Sretno s ribama