Kolovoz 16, 2025, 10:20:20 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ne znam kaj je...  (Posjeta: 831 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Manuela

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
  • Plavušica
Ne znam kaj je...
« u: Veljača 01, 2009, 18:11:44 poslijepodne »
Pozz...

Jučer sam radila totalnu generalku u akvariju od 127 litara - stari pijesak i supstrat van, isprala akvarij običnom vodom vani na šlaufu, oprala malo kutove akvarija alkoholnim octom i sve dobro isprala.

Ubacila vulkanita, novi dobro isprani pijesak, posadila staro bilje, jedino sam ubacila novi panj na koji sam pričvrstila stare anubiase i paprat i posadila neku malu mahovinu ko tepih.

Vratila 50 litara stare akvarijske vode, dodala pipovače i izvorske koju stalno stavljam i koja je provjerena i ribice je super podnose. Filter također nisam prala i vratila ga s "prljavim" spužvama (pročitala u starim postovima). Ubacila malo aqua safe, waste control i cycle, vratila stare ribice unutra (5 barbusa, 8 neonkica, 2 ancića, 2 botie, 3 albino coridorasa i 1 sijamski algojed).

Danas je panj malo pustio boju ali sam pročitala da je to normalno i da ne šteti ribicama. Međutim, jedan barbus mi se maloprije odvojio od svih i pliva uz površinu vode ko da uzima zraka. Druge ribe su ok, nitko se ne češe o predmete, nemaju nikakvih pikica i stvarno ne znam kaj je s ovim! Može mišljenje?!  -?

Hvala!

I da, parametri vode su u normali!!
Manuela

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Odg: Ne znam kaj je...
« Odgovori #1 u: Veljača 01, 2009, 20:52:09 poslijepodne »
Stavi povrat vode da što više razbija površinu, tako da što više aeriraš vodu, iskljući CO2.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Manuela

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
  • Plavušica
Odg: Ne znam kaj je...
« Odgovori #2 u: Veljača 01, 2009, 21:08:01 poslijepodne »
Ok!

Thnx!! ;)

« Zadnja izmjena: Veljača 01, 2009, 21:16:25 poslijepodne od Manuela »